Двама румънски туристи, заловени да влизат в едно от Седемте

...
Двама румънски туристи, заловени да влизат в едно от Седемте
Коментари Харесай

Румънски туристи се изкъпаха в едно от Седемте Рилски езера

Двама румънски туристи, хванати да влизат в едно от Седемте рилски езера, се търсят от полицията, написа struma.bg.

Те били засечени в Долното езеро от охранителите на Национален парк „ Рила “, които им наредили неотложно да излязат.

След това им потърсили документи за идентичност, с цел да им сформират констативен протокол за административно нарушаване, само че румънците отказали и си тръгнали дружно с групата техни сънародници, с които били на екскурзия край езерата.

На място пристигнали и служители на реда от ПУ – Сапарева баня, които след това подхванали дейности за определяне самоличността на румънците. Влизането и къпането в Седете рилски езера е неразрешено, като санкцията за физически лица е 500 лева при първо нарушаване, само че може да стигне до 5000 лева
`Румънски

`Румънски

В съответния случай нарушаването е документирано с видеоклип, изработен от охранител в Национален парк „ Рила “, който се появи в обществената мрежа. На него обаче се вижда, че румънците, нагазили в езерото, са седем, а не двама.

Солена санкция грози и дупнишкият овчар Асен Георгиев, който в понеделник атакува парковия чиновник Кирил Стамболиев, до момента в който прави инспекция на ушните марки на кравите му. Фермерът се ядосал и почнал да сипе хули и хвърлил камъни към служителя в Национален парк „ Рила “. За нападението над благоевградчанина по време на осъществяване на служебните му отговорности бе осведомена полицията в районно управление (на МВР) – Дупница и по случая тече инспекция.

Междувременно чиновници от Национален парк „ Рила “ откриха, че дупнишкият фермер е правил противозаконна паша на стадото си, без да има позволение. За това нарушаване може да отнесе санкция от 5000 лева Вчера чиновниците от парка са направили втора инспекция взаимно с БАБХ за активността на дупнишкия кравар, при която са установени и други нарушавания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР