Двама от 13-те мъже, закопчани в петък за педофилия, остават

...
Двама от 13-те мъже, закопчани в петък за педофилия, остават
Коментари Харесай

Двама от 13-те, закопчани за педофилия, остават в ареста

Двама от 13-те мъже, закопчани в петък за педофилия, остават в ареста. Започна гледането на ограниченията за упрекнатите за разпростанението на нецензурен материали с деца. Предстои решението за останалите 11.

При акция на прокуратурата, Националното разследване и ГДБОП бяха задържани мъже в София, Варна, Стара Загора, Хасково и други обитаеми места. Те са споделяли през интернет платформи педофилски видеа и фотоси.

По искане на Районните прокуратури в Стара Загора и Девня на двама от мъжете към този момент са наложени най-тежките ограничения за неотклонение. Те са „ задържане под стража ”.

23-годишен е притеглен като обвинен за това, че от неустановена дата до 18 ноември в Стара Загора, посредством мобилно устройство и посредством мобилно приложение,
е разпространявал до безграничен кръг консуматори
на интернет нецензурен материали – 57 броя аудиовизуални творби. За основаването им са употребявани лица с неустановена идентичност. Според известието на прокуратурата те наподобяват като ненавършили 18 години.

Очаква се през днешния ден и на следващия ден в разнообразни съдилища да се гледат и останалите претенции за налагането на непрекъснати ограничения за неотклонение. В София – Районната прокуратура ще желае непрекъснато задържане за петима мъже.

Всички арестувани са на възраст сред 30 и 45 години. Всички те са материално обезпечени.

Проверява се дали един от задържаните не е опитвал да посегне на дете, той е живял покрай сиропиталище, оповестиха на брифинг от прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и следствието.

В акцията взели участие над 30 следователи, над 30 служители на реда от отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП и над 60 жандармеристи.

Сред арестуваните има водач от гражданската авиация, който работи в известна лоу кост самолетна компания, притежател на състезателен магазин, оценител на недвижими парцели, изясни зам.-главният прокурор и началник на следствието Борислав Сарафов.

И уточни, че става дума главно за мъже на възраст сред 30 и 40 години. Някои от тях били и над 60-годишни.  „ 50% от тях са фамилни.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР