Два самолета на Руската федерация се очаква да пристигнат на

...
Два самолета на Руската федерация се очаква да пристигнат на
Коментари Харесай

Два самолета прибират руските дипломати и техни близки в родината им

Два самолета на Руската федерация се чака да дойдат на летище София в следобедните часове в неделя, с цел да отведат в родината им експулсираните 70 дипломати и чиновници на съветското посолството у нас, както и техните близки, съобщи БНР. По непотвърдена информация става дума за общо към 170 души.

Двата полета са планувани за 15 и 15 и 30 часа.

Първият от двата самолета кацна на " Летище София " към 13 ч., съобщи БГНЕС.



Руските дипломати и техните родственици и близки бяха докарани с рейсове на " Терминал 2 " и се насочиха за инспекция на документите и багажа на гишетата. Някои от тях пристигнаха и с коли. Те отхвърлиха да разясняват какво мислят за решението на българското държавно управление в оставка.



Снимки: БГНЕС

Гранична полиция пази региона на летището и не разрешава навлизането на медиите в постройката на " Летище София ".
На 28 юни министър председателят в оставка Кирил Петков заяви, че България отзовава 70 съветски дипломати и дипломатически чиновници.

" Отзоваваме 70 съветски дипломати. Всеки, който работи за непознати ползи, ще бъде свикан да се върне назад в страната, откъдето е пристигнал ", съобщи Петков, който поздрави службите за положителната работа. Последва нота от Руската федерация България да отдръпна изгонването на съветските дипломати. След отхвърли от българска страна съветският дипломат Елеонора Митрофанова съобщи, че Русия обмисля да затвори посолството си у нас, както и българското в Москва. Българските управляващи обаче не се поддадоха на ултиматума.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР