Два месеца след трагичния инцидент, при който влак блъсна и

...
Два месеца след трагичния инцидент, при който влак блъсна и
Коментари Харесай

Опасен ЖП прелез в Русе

Два месеца след трагичния случай, при който трен блъсна и умъртви 13-годишно момче на жп прелез в Русе, мястото към този момент е „ обезопасено “ с мантинела. Преградата е сложена от Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ като първа стъпка от набелязаните с Община Русе ограничения. Въпреки огражденията обаче, потокът от преминаващи хора през рисковия прелез не стопира.

Русе

В дните на грипната почивка пресичащите възпитаници през нерегламентираното място по жп линията са намалели, само че не са спрели. Срещаме Георги Петров, който не се тормози да прескочи мантинелата пред нашата камера. Казва, че дневно минава през този сектор най-малко по два пъти.
Георги Петров: По-бързо става, тъй като постоянно съм минавал от тук. И на мен персонално в никакъв случай не ми се е случвало да минава влакът, като е минавал-съм го изчаквал и не ми е било проблем. Знам за случая тука, че е умряло детето, само че доколкото знам, то е било със слушалки.
За живеещите във високите блокове на квартал „ Родина “ нерегламентираният прелез се явява и най-прекият път до Училището по европейски езици и университета в Русе.
Георги Петров: Всички, които живеят в тези блокове насам, по-лесно им е да минават от тук. И децата също. Смятам, че в случай че не желаят действително от тук да минават хора, би трябвало по по-хубав метод да го създадат.Иво Иванов: Българинът гледа постоянно най-прекия път, само че това не е вярно.
Иво Иванов споделя, че той персонално избира да заобиколи и да се забави, вместо да рискува живота си. Срещаме го на 300 метра от рисковия прелез по жп линията - на място, което е завършено особено за секване на пешеходци и велосипедисти.
Иво Иванов: Тука, откогато го направиха, е доста комфортно. Аз за себе си съм решил, че тука е най-добре.
Намеренията на националната компания „ Железопътна инфраструктура “ са на метри от рисковия прелез да се направи перон, тъй като там на процедура стопират влаковете.
Георги Петров: Тя е в действителност спирка. Бързите влакове от огромните градове стопират и слизат хората. Работещо решение е да се направи както е направено малко по-надолу - там е заградено, с табели и с бариери.
Докато това стане обаче, десетки русенци през деня и нощем ще рискуват живота си и ще се молят да ни ги връхлети в мъглата някой профучаващ по жп линията трен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР