Душевните и психологически състояния на човека се наричат емоции. Те

...
Душевните и психологически състояния на човека се наричат емоции. Те
Коментари Харесай

Какво предизвиква емоциите?

Душевните и психически положения на индивида се назовават страсти.

Те са част от настроението на човек, приказват за неговата персона и произтичат от самостоятелната позиция.

Хората реагират и се държат по метод, който е в директна взаимозависимост от прочувственото им положение.

Причините за страстите към момента не са изцяло изяснени, въпреки всичко все още съществуват доста теории във връзка с тази идея.

Соматична доктрина

През 1880-та година Уилям Джеймс показва доктрина, съгласно която телесните промени са от основно значение за положението на човешките страсти. Tеорията гласи, че тригерът на страстите се крие само и единствено в дейностите на индивидите. За да бъде по-ясно това изказване би трябвало да се приведе следния образец: човек първо се разплаква, а по-късно стартира да се усеща печален.

Невробиология

Картографиране на невроните сподели, че в мозъците на всички бозайници се случват реактивни дейности, които най-вероятно са виновни за човешките страсти. Отделянето на хормоните допамин, норадреналин и серотонин провокират избрани реакции при хората, които ние считаме за усеща и които е мъчно да бъдат следени.

Познавателна способност

 Какво провокира страстите?

Когнитивната доктрина за страстите твърди, че възгледите, оценката и предходния опит са дълбоките корени на страстите. Това се случва на умишлено или на подсъзнателно равнище. Всъщност усещането на информацията и нейното пояснение (познаване) провокира едно или друго държание и усеща.

Перцепция

Теорията на усещанията се основава на разбирането, че страстите са физически отговор на протичащото се в околната среда. То има огромно значение върху положението на човек по един или различен метод.

Други учени стигат и до извода, че страстите непрестанно еволюират. Освен това те имат извънредно скъпи функционалности, една от които е да предпазят индивида.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР