Думата заклеймявам означава буквално да се осъди нещо или някого

...
Думата заклеймявам означава буквално да се осъди нещо или някого
Коментари Харесай

Заклеймените храни, които не са толкова страшни

Думата жигосвам значи безусловно да се осъди нещо или някого остро, както и да бъде то изобличено обществено.

Всеки би се сетил, които са жигосаните за нездравословни храни, до които никой не трябва да припарва съгласно редица диетолози и изследвания в региона. Факт е обаче, че в случай че не се прекалява с потреблението на нездравословните съгласно учените храни, то човек би извлякъл единствено изгоди от тяхното похапване.

Към продуктите и методите на подготвяне спадат хлябът, картофите и изключително пържените такива, сладкото и редица други. Истината е, че те съдържат много значими субстанции, нужни за положителното здраве на организма.

Сладки неща

 Шоколад

Така да вземем за пример изключването от менюто на сладките произведения може да е огромен проблем, тъй като са малко хората, които не харесват сладките изкушения. По-добре би било всеки да се отдаде на изкушението, само че да знае по кое време да спре. Разчитайте повече на домашно приготвените сладкиши, тъй като по този начин те ще запазят своите скъпи качества и потребни субстанции.

Сандвичи

Сандвичите също се считат от някои диетолози за извънредно нездравословни и нездравословни. Ако се ядат три пъти дневно и се разчита единствено на тях да доставят хранителни субстанции, да, несъмнено е по този начин. Просто избирайте черния и пълнозърнест самун пред белия. Така той ще достави част от нужните фибри, магнезий, цинк и витамини. Откажете се и от комбинацията на две филийки самун с добавка майонеза.

 Садвичи

Газирани и алкохолни питиета

Към отричаните питиета спадат газираните такива, само че за сметка на това колата от кенче да вземем за пример оказва помощ при гадене и повръщане, с чиято цел тя постоянно се употребява и от бременни дами. Същото важи и за бирата, която цери от този противен признак.

Масло

Пред бучката втвърдена лой изпадате безусловно в стрес? По-добре се откажете от скептичния взор по отношение на маслото - то се оказва също потребно за здравето на индивида, само че не би трябвало да се употребяват повече от 30 грама на ден. Разбира се, приказваме за чисто масло, а не за маргарин.

Към жигосаните храни попадат още и фъстъците, саламите, шоколадът, за които важи същата максима Малко не вреди.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР