Дубай е най-големият град в Обединените арабски емирства и основен

...
Дубай е най-големият град в Обединените арабски емирства и основен
Коментари Харесай

19 доказателства, че животът в Дубай не винаги се вписва в стила на “скъпите богаташи”

Дубай е най-големият град в Обединените арабски емирства и главен търговски и финансов център. Много от нас го свързват с хипнотизиращи небостъргачи и първокласни коли. Изглежда, че всеки втори гражданин е шейх или най-малко милионер.

1. 78% от локалните поданици на ОАЕ страдат от дефицит на витамин D

Въпреки изобилието от слънчева светлина в Дубай, огромна част от популацията страда от дефицит на витамин D. За да се пребори с този проблем, градът за първи път предлага питейна вода, богата на витамин D. Една бутилка съдържа 50 IU от целесъобразното на ден равнище на витамин D.

2. Много небостъргачи стоят полупразни

Пазарът на недвижими парцели е наводнен поради строителния взрив. Предлагането доста надвишава търсенето, само че строителството на небостъргачи продължава с бързи темпове, тъй като процесът, почнал преди няколко десетилетия, се оказва сложен за прекъсване.

В същото време единствено дребна част от жилищата са предопределени за продажба. И даже жилищата, закупени от богатите, остават празни през по-голямата част от годината. В най-хубавия случай те от време на време се отдават чартърен.

3. Между другото, в града се строи толкоз доста, че по едно време там са били ситуирани 25% от всички строителни кранове в света

4. Метрото минава без водач

През 2009 година Дубай открива своето метро с електрически влакове, които работят в изцяло автоматизиран режим. А до 2016 година дубайското метро е най-дългата подземна транспортна мрежа в света, работеща без ватман. Между другото, върхът е регистриран от Книгата на върховете на Гинес през 2012 година

5. През най-горещите месеци на годината температурите доближават 45 °C и даже повече. Ето за какво в страната има толкоз доста климатизирани спирки на публичния превоз

6. Пауните се разхождат спокойно по улиците

7. Тук даже има знаци, които предизвестяват водачите, че пауни може да пресичат пътя

8. Мобилните бензиностанции идват на всички места и когато и да е

Наскоро в ОАЕ беше открита първата в района услуга за доставка на гориво. Това е услуга за независима доставка, която доставя гориво до пространствата на клиента и зарежда автомобила. Дори не е належащо човек да участва при доставката на автомобила (просто авансово оставя отворен резервоара за гориво).

9. Дубай – градът на върховете

Дубай е огромен производител на международни върхове. Те непрекъснато употребяват суперлативи: най-високият, най-големият, най-дългият, най-богатият, най-скъпият… Рекордите се слагат толкоз постоянно, че в ОАЕ се е открил арбитър от Книгата на върховете на Гинес, с цел да се оправи с натоварването.

Говорейки за върхове. Снимката нагоре е на кулата Лабиринт. Тя влезе в Книгата на върховете на Гинес с помощта на лабиринта от балкони на една от фасадите си. А фотографията по-долу демонстрира най-голямата фоторамка в света.

10. Полицията употребява скъпи спортни коли за работата си

Сред тях са Bugatti Veyron, Ferrari, Rolls-Royce, Bentley, Lamborghini и други коли от висок клас. Всички тези коли обаче се употребяват единствено за наблюдаване в туристическите региони.

11. На търгове те продават хладни регистрационни номера за големи суми.

12. Дубайският търговски център е толкоз голям, че през него минават таксита

Dubai Mall е най-големият търговски център в света. Общата му комерсиална повърхност е 502 000 квадратни метра. И през 2011-2012 година Dubai Mall е най-посещаваното място в света за извършване на покупки и отдих.

13. Ето по какъв начин наподобява една лятна ликвидация на обувки. Стилен

14. Златни кюлчета се продават даже в автоматите за продажба

Най-големият град в ОАЕ е дом на един от най-оживените пазари на злато в света, поради което Дубай получава прозвището Градът на златото. Пазарът се състои от съвсем 400 бижутерски магазина. Някои от тях са отворени от повече от 40 години. Между другото, в Емирствата е направен най-тежкият златен пръстен с тегло 64 кг.

15. Понякога под надлези се конфигурират детски площадки, с цел да предпазят децата от палещото слънце

16. Няколко пъти годишно над Дубай се спуска мъгла. Ето по какъв начин наподобява градът в този миг

17. Изоставени скъпи коли могат да се видят на всички места

Изоставените първокласни коли са на всички места в Дубай, като цената им варира от няколко хиляди $ до няколкостотин хиляди и даже милиони. В интернет е цялостно със фотоси на покрити с прахуляк коли Lamborghini и Ferrari, оставени на паркинги, край пътища и в задни улички. Изглежда, че шейховете просто са не запомнили за тях.

В реалност колите принадлежат на хора, които са изпаднали в задължения към Арабските емирства и са били принудени да изоставен страната небрежно. Или пък тези коли са били иззети, тъй като размерът на санкциите за разнообразни нарушавания е надвишавал цената им.

На паркингите на полицейските ръководства има стотици коли. В множеството от тях има даже ключове. Всички тези коли могат да бъдат закупени, само че това е извънредно мъчно.

Всички каузи против притежателя на автомобила би трябвало да бъдат прекъснати, а всички задължения да бъдат анулирани или изплатени. Едва по-късно автомобилът ще бъде разгласен за продажба на полицейски търг. И това е, в случай че притежателят не си я изиска назад.

18. Ето по какъв начин наподобява обядът в икономичната класа на Emirates

19. Някои булки носят обичайната сребърна кърпа на сватбата си

Счита се, че март, април, октомври и ноември са най-подходящите интервали за посещаване на ОАЕ. Лятната горещина е отвратително гореща, а зимните ветрове са смразяващи. Били ли сте в миналото в Дубай? Какво ви учуди най-вече?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР