Другите държави представете си какво причиняват на хората с този

...
Другите държави представете си какво причиняват на хората с този
Коментари Харесай

Борисов: Като ластик сме - отваряме, затваряме за 10-15 дни, щадим психиката на хората

" Другите страни представете си какво предизвикват на хората с този цялостен локдаун. Ние сме като ластик - отваряме, затваряме за по 10-15 дни, в тази извънредно тежка обстановка за света това е оптималният вид сред ограничения и щаденето на психическото положение на хората. Когато хората се уморят, отново отваряме " - това съобщи министър председателят по време на посещаване в Бяла, Русенско, което беше излъчено онлайн в профила му във Facebook, както всички сходни негови прояви.

" Сутринта рано през днешния ден имахме заседание с здравния министър Костадин Ангелов и основния здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и обсъдихме поетапно на база на тези резултати с имунизирането и оздравелите да стартираме да разхлабваме ограниченията. От понеделник се отварят детските градини и яслите. Учениците ще се върнат в учебните заведения щом завърши ваканцията им, висшите образователни заведения също ще се върнат. Отварят се и откритите площи на заведенията, с цел да могат хората да седнат да обядват. На първо място в заповедта са театрите, филхармонията, Консерваторията, музеите, галериите. Започваме поетапно – с 30%, след това 50%, до момента в който ги отворим на цялостен потенциал. Мислим и за фитнесите и СПА центровете . Зимните ни курорти работят на макс и не престават да работят, църквите работят ", добави Борисов.

Той разяснява и имунизацията.

" Аз съм оптимист, че ще минем милион ваксини. Оптимист съм, тъй като знам по какъв начин работи Европейска комисия с европейската имунизация. Важно е, че сме създали това, което сме поели ангажимент. Вчера получихме 31 000 ваксини на „ Пфайзер “, през днешния ден още 51 000 ваксини на „ Модерна “ получихме, на следващия ден ще получим и 151 000 на „ АстраЗенека “. Благодаря на Европейска комисия за това, което прави. До края на месеца ще минем над 700 000 ваксини. Разчитам доста на персоналните лекари и на всички медицински експерти оптимално бързо по 10 000-15 000 ваксини дневно да се слагат . Това значи милион и половина българи да бъдат ваксинирали или минали през вирус. Това дава опция за оптимизъм, че май - юни ще излизаме от пандемията “, съобщи министър председателят.

Той разяснява и " подправените вести, с които ги заливат съперниците ": " Нищо не са създали, само че другояче да бърборят, нямат равни ".

В Бяла, придружаван от спортния министър Красен Кралев, Борисов прегледа обновената спортна зала. Той напомни, че в града първо са направени пожарната и учебното заведение, а в този момент и залата, която да се употребява и като физкултурен салон.

" Направили сме доста. Това, което е значимо да се каже на хората тук, че " Хемус " се строи на цялостни обороти, а скоро стартира и трасиране на правата на пътя Велико Търново-Русе ", посочи министър председателят.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР