Дроновете влязоха в ролята на съблюдатели на носенето на маски

...
Дроновете влязоха в ролята на съблюдатели на носенето на маски
Коментари Харесай

Дронове приканват работниците в Москва да носят маски


Дроновете влязоха в ролята на съблюдатели на носенето на маски по градежите в Москва
(снимка: видео / РБК)

Властите на Москва ползват новаторски метод за спазване на противоепидемичните ограничения от строителните служащи в региона на съветската столица. Безпилотни летателни апарати (дронове ) ще им припомнят да носят защитни маски.

Дроновете ще летят над строителни площадки и ще предизвестяват за нуждата от съблюдаване на режима за носене на маски и обществена отдалеченост, оповестяват за от Държавната работа за строителен контрол на Московска област.

„ Районът на деяние на коптерите е целият район на Москва. Полетите се правят всекидневно ”, споделят от министерството. Към днешна дата безпилотни апарати към този момент са прелетели над към 70% от строителните площадки край Москва.
още по тематиката
„ На първо място, прелитанията се вършат на строителни площадки с невисок показател на Covid сигурност. Прелитанията ще продължат, до момента в който епидемиологичната конюнктура се стабилизира ”, прецизират от Държавния орган за строителен контрол.

В същото време самите прелитания са малко, споделят от ведомството. Това се дължи на обстоятелството, че коптерите би трябвало да се употребяват и за други задания, да вземем за пример идентифициране на неоторизирани здания в региона на Москва.

На 23 юни Московска област записва връх по брой нови коронавирусни инфекции. През деня в района са открити 2323 случая, като за първи път при новата вълна броят на инфекциите в региона надвишава 2 хиляди души. Този брой е с съвсем една четвърт по-голям, спрямо 22 юни, когато бяха регистрирани 1871 случая на болестта.

Областният шеф Андрей Воробьов споделя, че районните управляващи могат да вкарат спомагателни ограничавания, в случай че броят на Covid инфекциите продължи да пораства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР