Дрогираният и пиян джигит Димитър Любенов, който с 200 км/ч

...
Дрогираният и пиян джигит Димитър Любенов, който с 200 км/ч
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Дрогираният убиец с поршето ескортиран от ченгета срещу 200 лв.! След ПТП-то полицаите избягали, Гешев отказа ареста им!

Дрогираният и пийнал джигит Димитър Любенов, който с 200 км /ч зад кормилото на порше за 300 000 лв. умъртви французин при злополука на „ Околовръстното ”, е бил ескортиран от ченгета, на които платил 200 лв., научи първо Narod.bg.

След мелето от 25 септември криминалисти от отдел „ Вътрешна сигурност ” в Министерство на вътрешните работи стартират инспекция и изземва записите от три камери по трасето, по което минало дрогирания палач с поршето си.

За изненада на ченгетата и на трите записа се вижда по какъв начин патрулка от Шесто РПУ прави конвой на спортния автомобил, ръководен от надрусания до несвяст Димитър Любенов, разкри източник на Narod.bg, осведомен с следствието.

Две от камерите, засекли изрода, са на общината, едната е частна – точно тя улавя и момента на злополуката.

На нея се вижда по какъв начин след ужаса патрулката набива спирачки, обръща и отива на почти 1 км по-назад по трасето, където изчака сигнал за ПТП-то от незабавен номер 112, с цел да са появи на мястото като разпределен екип, намиращ се най-близо до мястото на нещастието.

След това разобличаване е имало проект на „ Вътрешна сигурност ” корумпираните служители на реда Любка Гечева и Георги Малински да бъдат задържани.

И тук греда – прокуратурата безапелационна е забранила карцерът им! Въпросът е за какво Гешев отхвърля да приложи закона към очевидно корумпирани служители на реда?

По-рано през днешния ден пристигна новината, че Димитър Любенов, упрекнат за злополуката на 25 септември на околовръстното шосе на София, остава в ареста дефинитивно с решение на Апелативният съд в София.

Магистратите се мотивираха, че има задоволително доказателства в поддръжка на тезата на обвиняването, както и заплаха Любенов да извърши ново закононарушение.

Реклама

При случая почина един човек, а двама бяха ранени.

Преди дни Софийската градска прокуратура промени обвиняването на Димитър Любенов в съзнателно закононарушение. Досега то беше, че по несъобразителност е предизвикал гибелта на 64-годишен френски жител и телесни повреди на двама други.

Според събраните данни Любенов е карал след приложимост на алкохол и опиати. Той е карал със 195 км/ч, при ограничаване от 80 км/час. В кръвта на Любенов бяха открити 1.73 промила алкохол, кокаин и други опиати.

Прокуратурата напомни, че към този момент е бил глобяван от Пътна полиция преди време. Съдът цитира данни, съгласно които Любенов е глобен 23 пъти, 15 от които за последните две години, като даже някои нарушавания са в прилежащи дни.

Защитата сподели, че Любенов е подготвен да спомага за разкриването на всички елементи. И по тази причина към този момент е дал показания. В тях той удостовери и информацията на Narod.bg, че малко преди злополуката е спрян от служители на реда, на които дал 200 лв., с цел да го ескортират.

Адвокатът му Ива Борисова съобщи, че прокуратурата не е направила нищо, с цел да обясни дали в тази ситуация няма присъединяване на длъжностни лица и спомогнали ли са те за злополуката. Докато не бъде изкоренена корупцията от тази страна, тя ще бъде „ счупена “, сподели Борисова и уточни, че мъжът е направил всичко допустимо да не кара, само че е бил заставен.

Прокуратурата уточни, че това са изказвания на обвинения и се прави още инспекция. Доказателства към този момент няма.

От своя страна министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев уточни, че има отстранени служители на реда, които са „ имали присъединяване, каквото не би трябвало да имат “.

Съдът цитира експертиза, че Любенов е можел да спре в отбивка на пътя, а директно преди удара той не е употребявал спирачките на колата.

В правосъдната зала през сълзи Любенов изрече съболезнования на починалите и изрази страдание, че не може да върне времето обратно. Виновен съм, направих неточност. За мен първият път се оказа съдбовен, сподели още Димитър Любенов.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР