Дребни търговци и превозвачи на горива заплашиха с масови палежи

...
Дребни търговци и превозвачи на горива заплашиха с масови палежи
Коментари Харесай

Дребни търговци и превозвачи на горива заплашиха с масови палежи на бензиностанциите си

Дребни търговци и превозвачи на горива заплашиха с всеобщи палежи на бензиностанциите си, в случай че Народното събрание одобри на второ четене така наречен Закон за горивата. Според тях текстовете са лобистки и обслужват огромните компании. След среща с вицепремиера Валери Симеонов Ангел Даскалов от Сдружението на търговците и превозвачите на горива разгласи:
" Ако пристигна някой да ми посегне, просто няма да го дам на никой. Ще си запаля камионите, ще си запаля бензиностанцията и няма да я дам на никой без пари ". Даскалов предвижда скок в цената на горивата: " До една година очаквайте три лв. бензин и три лв. дизел, без смяна на цената на нефта ".

Зад настояванията им застана вицепремиерът Валери Симеонов:
" Не мога да приема опитите за очистване на цялостен един отрасъл посредством лобистки закони. В случая, един цялостен отрасъл се вършат опити да бъде отстранен, погубен, премахнат, с цел да се даде служебна победа на няколко огромни компании. Дребните търговци, дребните производители, те са гръбнака безусловно на всяка стопанска система и всевъзможни опити тези хора да се показват като надали не разбойниците, измамниците, всичко това са единствено нескопосани причини, с цел да се скрие същинският лобистки смисъл на този закон, който следва да се гледа тази седмица ".

Симеонов упрекна депутата от " Обединени патриоти " Емил Димитров, че през закона обслужва ползите на огромните компании на пазара у нас.

В 17 часа се чака Димитров да направи изказване в Народното събрание в отговор на обвиняванията на Симеонов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР