Драмата "Рома" на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон получи наградата на

...
Драмата "Рома" на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон получи наградата на
Коментари Харесай

Филмите Рома и Фаворитката доминираха на наградите БАФТА

Драмата "Рома " на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон получи премията на БАФТА на Британската академия за кино и телевизия за най-хубав филм, до момента в който английската историческа комедийна драма "Фаворитката " победи в седем от категориите, предадоха международните организации.

"Рома ", продукция на Нетфликс, споделя за трагичната орис на мексиканско семейство през 70-те години. "Рома " е капиталистически квартал на Мексико, където се разпростира фамилната история на две дами. За по-голяма достоверност творбата е черно-бяла. Филмът към този момент получи две награди "Златен глобус ", "Златен лъв " от кинофестивала във Венеция, премия Гоя и е номинирана за "Оскар " в 10 категории, напомня ТАСС.

"Рома " донесе на Куарон и премията за най-хубав режисьор, бе отличен също за най-хубава кинематография и най-хубав чуждоезичен филм.

Оливия Колман получи наградата за най-хубава актриса за превъплъщението си в кралица Анна във "Фаворитката ", който донесе и премия за най-хубава актриса в поддържаща роля на Рейчъл Вайс. "Фаворитката " завоюва общо 7 награди от 12 номинации, в това число за най-хубав английски филм. За ролята си Колман към този момент получи "Златен глобус ", купата "Волпи " от кинофестивала във Венеция и е номинирана за "Оскар ". "Засега се оправяме добре, нали ", сподели при награждаването актрисата, представена от АП.

The most perfect speech: Olivia Colman winning Best Actress. #BAFTA

There is just no better human on earth. pic.twitter.com/SaBW9htpwO
— dani (@TowerwhiteDani) 10 февруари 2019 година
Американският артист Рами Малек стана притежател на премията за най-хубав артист в облика на именития Фреди Меркюри в "Бохемска рапсодия ". За 37-годишния артист това е първа БАФТА, въпреки за тази роля той към този момент да получи "Златен глобус ", премията на Гилдията на актьорите и също е номиниран за "Оскар ".

Rami Malek accepting his award for Leading Actor at #BAFTA pic.twitter.com/k5mdUsrR8W
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР