ДПС ще участват в управлението на регулаторите, а тяхната тежест

...
ДПС ще участват в управлението на регулаторите, а тяхната тежест
Коментари Харесай

Има сделка: ДПС взима 1/3 от регулаторите

Движение за права и свободи ще вземат участие в ръководството на регулаторите, а тяхната тежест ще е една трета. Това разгласи пред bTV ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя посочи, че тежестта им се дефинира от потребността от гласовете на три партии, с цел да бъдат определени нови ръководители на редица регулатори. Другата политическа мощ, която ще взе участие в ръководството им е „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

Реклама

Миналата седмица трите партии се договориха, че ще разработят механизъм, по който да се взимат решения за назначенията в регулаторите. Съпредседателят на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Христо Иванов не уточни тогава какъв брой време ще лишават съгласуванията сред политическите сили, само че ясно сподели, че до тогава назначения в регулаторите няма да се вършат.

Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски пък удостовери, че фрагменти на придвижването ще вземат участие в ръководството на регулаторите като напомни, че началото към този момент е обещано с Петър Чобанов като подуправител в Българската национална банка (БНБ).

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР