ДПС и ИТН официално потвърдиха подкрепата си за кабинет с

...
ДПС и ИТН официално потвърдиха подкрепата си за кабинет с
Коментари Харесай

ОФЕРТИ: ГЕРБ търси петима продажници за кабинет

Движение за права и свободи и Има Такъв Народ публично потвърдиха поддръжката си за кабинет с първия мандат и с министър председател Мария Габриел с вярата да се образува безпринципна тройна коалиция. Към момента, обаче, се търсят петима продажници, които да поддържат такова държавно управление, тъй като трите партии събират едвам 116 депутати.

Новината пристигна от думите на калинката с менте тапия пред медиите в коридорите на Народното събрание. Имената на министрите ще бъдат оповестени в понеделник, в избора им ще вземат участие и двете партии, които застават зад модела експертен кабинет.

„ Профилът за мен е доста явен – експертно държавно управление. Съвсем обикновено е с партиите, които поддържат, тази полемика да следва. Продължаваме работата по съответни имена и министерства, в понеделник ще ги научите “, изпя заучените си опорки Габриел.

„ Обединили сме се към този момент, дали отговор сме на първите въпроси – „ да “ на държавно управление, общи цели “, разяснява номинираната за министър председател с първия мандат.

Реклама

Габриел добави, че има по какъв начин да се промени структурата на Министерския съвет, само че сега няма време за това.

„ Структурата на Министерски съвет остава същата, сега нямаме време за промени. Не че не могат да се мислят промени, само че сега нямаме време за това. Имената ще споделя в понеделник. На този стадий за мен е явен профилът, върху който още един път се обединихме – специалисти, владеещи материята, работещи за бързи резултати, които хората да усетят, по целите, които споделих и с вас “, разяснява Габриел и благодари на двете партии за поддръжката.

Кандидатът за министър председател на ГЕРБ-СДС още веднъж отвори вратата за ПП-ДБ, като им предложи конституционно болшинство, което и те желаят.

„ Партиите, които ме поддържат, имат подготвеност за конституционна промяна. Сега е моментът тези, които я желаят, да се причислят “, съобщи тя. По-рано стана ясно, че ПП-ДБ желаят конституционно държавно управление, само че не с първия мандат, а с втория. Идеята стартира водачът на „ Да, България “ Христо Иванов, а Бойко Борисов я хареса и съобщи, че си коства да се разиска. От ПП-ДБ обаче упорстват такова „ конституционно държавно управление “ да бъде образувано единствено с втория мандат.

На стадия, когато още не е пристигнала развръзката с първия мандат, математиката сочи, че дружно ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ събират 116 гласа. За болшинство са им нужни най-малко още петима депутати. От ПП-ДБ са уверени, че те няма да бъдат отцепени от тях, съобщи по-рано Николай Денков.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР