Дойде странен SMS, отварям го. Виждам – прилична сума пари

...
Дойде странен SMS, отварям го. Виждам – прилична сума пари
Коментари Харесай

Здравей, любимата жена на мъжа ти те притеснява! Оказа се че си по-тъпа, отколкото си мислех …

Дойде чудноват SMS, разтварям го. Виждам – прилична сума пари от непозната карта попадна в сметката … Естествено пораждат въпроси. Откъде се появиха? Сергей, брачният партньор ми, по това време умерено четеше новините, лежешком на дивана. Сутринта отпътува в командировка.

– Сергей? – Показвам му SMS – Виж, тук има чудноват превод. Знаеш ли кой би могъл да направи това? Виждам, малко се изнерви. Започна да прелиства новините на таблета някак бързо, без даже да ги чете.

– Е, покажи ми … – Сергей протегна ръка, заплеснат от четенето. Дадох му телефона. Той погледна, намръщи се още повече.

За съпоставяне, съпоставих номера на картата със записаните и върнах телефона.

– Не – той поклати глава – нямам визия! Вероятно измамници.

– Тогава няма да похарча и стотинка – споделям в отговор – И в този момент ще се обадя на банката, ще схвана от кого са пристигнали парите.

– Чакай малко! – видимо наднича Сергей и сяда на ръба на дивана ме хвана за раменете, – Защо се тресете? Уморен съм след работа, на следващия ден ще решим всичко.

Взаимоотношенията ни в последно време са готини. Това беше началото на съмненията ми. Но взех решение да отложа всички тези съществени мисли до сутринта. Именно от събуждането стартира всичко.

Сергей ми сподели с някаква необяснима наслада, че ми купи билет за уикенда, да обиколка из родния ми край. Казах му, че нямам предпочитание и като цяло имам други проекти. Той почнал да откача.

– А ти за какво не си тръгнал? В последна сметка ти трябваше да хванеш влака до обяд, питах го.

„ Трябваше да сменя билетите си… “, след което започнаха нелепи измислици.
Отказах да пътувам. По лицето му се виждаше, че е диво сърдит и непрекъснато написа на някого. Беше явно, че има нещо. Не съм го питала за нищо.

Тогава всичко завърши за малко, до момента в който не чух сигнал в фейсбука за ново известие. От някаква Олга. Цитирам безусловно: „ Здравей Марина, това е обичаната жена на Сергей те тормози!

Малко съм изтощена от всичко това и желая да ви кажа, че ви изпратих пари. Надявах се, че ще познаете какво и за какво.

Но ти се оказа по-тъпа, в сравнение с си мислех. Съдейки по историите на Сергей, не сте доста добър човек. Затова ще кажа напряко. Служебното пътешестване на Сергей беше анулирано. И очевидно сте отказали да отидете на отмора.

След няколко часа ще дойда, а ти ще се разараш от тука за постоянно, ще отидеш на пешеходна екскурзия от нашия живот … ”В цялата тази обстановка бях удовлетворен единствено от едно нещо. Жилището е моя, а колата на татко.

За благополучие, цялото това неразбирателство под формата на брак, траяло единствено три години, и към този момент завърши. Колко пъти той е ходил в „ командировка “?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР