Довчерашните съратници Румен Овчаров и Корнелия Нинова влязоха в остър

...
Довчерашните съратници Румен Овчаров и Корнелия Нинова влязоха в остър
Коментари Харесай

Челен сблъсък Овчаров - Нинова заради Дума

Довчерашните съратници Румен Овчаров и Корнелия Нинова влязоха в изострен спор между тях поради в. " Дума ", а съответният мотив за изблика на някогашния началник на БСП-София стана изявление на и.д. основния редактор на " Дума " Йордан Мичев в Канал 3 и предаването " Офанзива с Любо Огнянов ", заяви Канал 3.

Овчаров обяснил, че не се е подписал в подписката на 50-имата, с цел да й желае оставката, а тъй като в нея били написани правилни констатации. Изборът на Мичев, съгласно него, бил неверен, на неверното място и в неверния миг. Партийният вестник излизал със публикации за конопа, а в същото време властта на Бойко Борисов се тресяла. Овчаров подлагал на критика още като неприемлива и публикация в " Дума ", в която се защитавала тезата, че партията би трябвало да се отърси от русофилството си и социализма.

Никой не го познава новия и.д., не е прочут и нищо не е направил за Българска социалистическа партия, нито за вестника, атакувал Овчаров. Той дал да се разбере, че персонално подлага на критика Мичев, тъй като си е разрешил да дава по негов адрес оценки, че Овчаров е " минало " в политиката.

В предишното предаване на Канал 3 " Офанзива с Любо Огнянов " Мичев сподели по адрес на авторитетните фигури в Българска социалистическа партия Овчаров и Гергов - " били са ", с намека, че те към този момент няма да бъдат виновните фактори в партията.

Не одобрявам, че човек, който нищо очевидно не е направил, внезапно ще стане можещ. Роденият да пълзи няма да полети, яростно отсякъл Овчаров.

В отговор Нинова дала да се разбере, че заяждането на някогашния водач на софийската организация е персонално, защото преди време Йордан Мичев е писал публикации против Овчаров. Нинова показала, че и тя самата е била описвана в изявленията, само че не е реагирала по неговия метод и не е разрешила персоналните неща да надвиват над решенията й.

Соцлидерката разкрила пред целия пленум, че още когато е взела решението да назначи Мичев за и.д. основен редактор на " Дума ", е съобщила на Овчаров, а когато към този момент станало публично, той й звъннал да каже, че не става, тъй като журналистът е писал против него.

Гневни рецензии отправил още Румен Овчаров към Корнелия Нинова за метода по който води партията. Заявил, че властта не се търкаля по улицата, а се взема. И попитал риторично дали в настоящето положение Българска социалистическа партия има силите да ръководи.

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР