Достигалата до третото място в световната ранглиста на тенисистките Елина

...
Достигалата до третото място в световната ранглиста на тенисистките Елина
Коментари Харесай

Свитолина си взема почивка от тениса

Достигалата до третото място в международната класация на тенисистките Елина Свитолина от Украйна разгласи, че ще си вземе отмора от тениса поради психическа и физическа изтощеност. Тя показа, че удържането на нейните сънародници на съветската инвазия я е окуражило да играе макар болките в гърба, само че не може да се оправя повече.

„ За мен това бяха няколко извънредно сложни месеца освен от психическа позиция, само че и от физическа. От много време изпитвам проблеми с гърба си. Болката не ми разреши да се приготвя по най-хубавия метод за шампионатите. Междувременно, наблюдавайки с непоносима болежка в сърцето ми протичащото се в родината ми Украйна и с какъв брой доста смелост и кураж нашият украински народ отбраната страната ни, това ме стимулира ужасно да продължа и да се боря на корта. Сега, тялото ми не може да се оправя повече и се нуждая от отмора. Следователно, ми е тъжно да разглася, че ще пропусна Фед Къп и някои от обичаните ми шампионати в Европа. Но съм сигурна, че ще ви видя скоро! Благодаря за цялата поддръжка в този сложен интервал “, написа 27-годишната брачна половинка на Гаел Монфис в обществените мрежи.

Свитолина отстъпи в първи кръг на Индиан Уелс на 122-ата в света Хариет Дарт от Англия и отхвърли присъединяване на шампионата в Маями, който тече сега. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР