Доставките на втечнен газ, договорени по време на посещението на

...
Доставките на втечнен газ, договорени по време на посещението на
Коментари Харесай

ДБ: Цената на втечнения газ ще бъде изгодна; ГЕРБ: Съмняваме се

Доставките на полутечен газ, контрактувани по време на визитата на премиера Кирил Петков в Съединени американски щати, дават гаранция за енергийната сигурност на България, обявиха от съуправляващото обединяване " Демократична България ". Според депутата Ивайло Мирчев цената на въпросния полутечен газ ще бъде преференциална:

" Крайната цена на газовия микс от май до декември ще бъде по-ниска, това ще е добре за бизнеса и за битовите клиенти на съответните сдружения ".

В известието на държавната пресслужба за предстоящите доставки на полутечен газ не е посочена цена, а се споделя единствено, че суровината ще бъде по-евтина от съветския природен газ.

Според партия ГЕРБ, към оповестената договореност има доста неясноти. Това съобщи депутатът и някогашен министър на енергетиката Делян Добрев:

" Нищо не е ясно от това, което чухме досега, с изключение на една клетва от страна на премиера, че газът е по-евтин. Но, позволете ни да се съмняваме, тъй като могат да разгласят една цена, на която не е включен да вземем за пример превозът, регазификацията, преносът до България…За един танкер ли става въпрос или за 20 ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР