Доставчикът на софтуер за киберсигурност Norton публикува ново проучване, в

...
Доставчикът на софтуер за киберсигурност Norton публикува ново проучване, в
Коментари Харесай

Празниците идват, хакерите атакуват. Как да се предпазим?

Доставчикът на програмен продукт за киберсигурност Norton разгласява ново изследване, в което в детайли са разказани главните трендове в сферата, които би трябвало да се следят през 2023 година Основният извод – икономическата обстановка ще окаже най-значително въздействие върху разпространяването на киберпрестъпленията през идната година.

Експертите на Norton предвиждат, че натискът, обвързван с икономическата неустановеност и възходящите разноски, ще сътвори идеалната среда за измамниците да се възползват от хората, когато те са по-уязвими. А главните цели и принадлежности са добре познати - персонална информация, банкови сметки и подправени артикули и услуги, за които сте подготвени да заплатите, само че в никакъв случай няма да получите.

" Очакваме, че през 2023 година измамниците ще продължат да се възползват от уязвимостта на хората, защото икономическият напън се усилва ", споделя Кевин Раунди, откривател и механически шеф в Norton, представен от ITbrief. " Киберпрестъпниците обичат да се възползват от сезонните благоприятни условия, а потребителите са изправени пред съвършената стихия от повишаващи се цени в средата на най-натоварения сезон за извършване на покупки през годината, когато измамниците са изключително дейни. Измамите постоянно са по-трудни за разкриване по време на празничния сезон, тъй като потребителите чакат огромни понижения и могат да повярват на цени, които нормално наподобяват прекомерно положителни, с цел да са истина. "

Как да се предпазим

Майкъл Местрович, CISO в различен снабдител на платформа за сигурност - Rubrik, също е безапелационен, че киберпрестъпниците усилват интензивността си по време на празниците.

" Макар че празниците по принцип са изпълнени с наслада и благополучие и ни оферират време за отмора и срещи с околните, за жалост киберпрестъпниците не си взимат отпуск и в действителност усилват интензивността си. Докато си почивате по време на празниците, останете бдителни и имайте поради следните рекомендации, когато се занимавате с имейли, текстови известия или позвънявания ", споделя Местрович.

- Не отваряйте атачмънти, не кликайте върху връзки в имейли или текстови известия, изпратени от обезсърчителен или незнаен източник

- Не отговаряйте на имейли, в случай че няма тематика или наличие на известието

- Не приемайте невероятни промоционални предложения или вести за доставка от изпращачи, с които не работите.

- Проверете името и имейл адреса на подателя

- Извършете кръстосана инспекция посредством други източници, с цел да се уверите в легитимността на имейла.

- Проверявайте деликатно URL в уеб адреса, преди да въведете идентификационни данни в страници, които изискват това.

" През 2023 година киберпрестъпниците, подкрепяни от разнообразни разследващи служби, ще продължат да нападат системите на сериозната инфраструктура в международен мащаб, в това число водоснабдяването, електроснабдяването, незабавната помощ и превоза, в опит да подклаждат безпорядък и да подкопават доверието в гражданските управляващи ", обобщава в умозаключение Местрович.

Така че, пазете се освен по празниците.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР