В TikTok може и да сме се натъквали на какво

...
В TikTok може и да сме се натъквали на какво
Коментари Харесай

#boysober - защо все повече жени искат да „изтрезнеят“ от връзките си с мъже

В TikTok може и да сме се натъквали на какво ли не развлекателно и потребно в всекидневието ни наличие, само че обществената мрежа може доста повече от това. Защото посредством нея се раждат разнообразни обществени феномени и се постановат трендове.
Прочетете още
Една от настоящите такива е " придвижването " #boysober. А какви са разпоредбите му? Жените стопират да употребяват приложения за запознанства, не излизат по срещи, не стартират връзки и не възобновяват контакти с някогашни. А резултатът? В доста видеа дамите описват, че в действителност да " изтрезнеят " от връзките си с мъжете, има доста изгоди.

Това, което обаче води до потребността от сходен " детокс ", се оказва, че са точно приложенията за запознанства. Или най-малко съгласно доктор Лиса Портолан, която е и създател на няколко книги на тематика обич, фамилиарност и онлайн запознанства.

 Снимка 670335

По думите на специалиста приложенията са преобразили тотално концепцията за романтиката в днешно време и са се трансформирали в място, посредством което дамите се сблъскват с тормоз. И точно тази токсична среда е повода дамите да желаят да " изтрезнеят " от мъже.

От изследване на доктор Лиса Портолан излиза наяве, че в приложенията доста дами получават непоискани полови изображения, както и претенции за такива, а и също така се срещат с мъже, които са лъжци, измамници и даже преследвачи.

 Снимка 670336

Предвид всичко това напълно не е изненадващо, че има възходящ спад в потреблението на приложения за запознанства. И статистиката го демонстрира. Tinder регистрира 5% спад в интензивността на потребителите. Акциите на Bumble and Match Group, компанията-майка на Tinder, пък претърпяват непрестанен срив през последните няколко години. А тези данни са предизвикателство за фирмите, изключително поради това, че повече от 90% от поколението Z е разочаровано от приложенията за запознанства, както твърди организацията за проучвания измежду младежите Savanta.

Факт е, че дамите усещат безпокойствие и накърнимост и това ги отблъсква от приложенията. Заради токсичната среда те губят доверие, а главната цел на приложенията за запознанства е меко казано изкривена. Затова и въобще не е мъчно да си разбираем за какво дамите не имат вяра в капацитета да срещнат сътрудник онлайн - те въпреки всичко не желаят да жертват психическото и физическото си здраве и избират да се предпазят и погрижат за себе си.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР