Достъпът до стария портал за електронни услуги на НАП ще

...
Достъпът до стария портал за електронни услуги на НАП ще
Коментари Харесай

НАП спира достъпа до стария портал за електронни услуги

Достъпът до остарелия портал за електронни услуги на Национална агенция за приходите ще бъде спрян при започване на октомври, оповестиха от приходната организация.

Повече от година, за улеснение на потребителите, двата портала действат по едно и също време, като през това време бяха трансферирани всички потребителски профили и правата на достъп.

Обновената платформа за електронни услуги на приходната организация е създадена напълно в полза на потребителите, като им дава повече благоприятни условия, като директна идентификация, по-интуитивна навигация, напълно нов дизайн, елементарен достъп до информацията за всяка една услуга и спомагателни функционалности, като: Профил, Моите услуги, Известия, Последно употребявани услуги

Съдържанието в портала е преструктурирано и допълнено съобразено с потребностите на клиентите, които употребяват електронните услуги на Национална агенция за приходите, както като физически лица, по този начин и като юридически лица.

Достъпът до електронните услуги на Национална агенция за приходите е доста улеснен: за него не се изисква подаване на заявление от потребителите, които са се разпознали с КЕП като задължени физически лица или като техни законни представители (при юридическите лица) и вписани в тях идентификатори на създателя на подписа.

Важно е да се означи, че потребителите, които употребяват ПИК или персонален КЕП, не би трябвало в допълнение да се разпознават в новия Портал за е-услуги на Национална агенция за приходите, защото настоящите им достъпи до услуги и информация са непокътнати и не са нужни дейности от тяхна страна. Потребителите могат да намерят повече информация за новия портал за електронни услуги и видео показване в уеб страницата на приходната организация.

Упълномощените лица, които са употребили остарелия портал с КЕП, ще продължат да имат същите права и в новия портал. В него те могат сами да декларират достъп до други задължени лица, да дават подобен до задължено лице, което съставляват, както и да преупълномощават трети лица, без да се постанова, на която и да е от страните, да посещава офис на Национална агенция за приходите при изискване, че разполага с КЕП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР