Доскоро марката Opel имаше серия от наточени бензинови автомобили, обединени

...
Доскоро марката Opel имаше серия от наточени бензинови автомобили, обединени
Коментари Харесай

Какви бяха Opel-ите OPC и какви ще бъдат

Доскоро марката Opel имаше серия от " наточени " бензинови коли, обединени под подмарката OPC. Подразделението Opel Performance Center Gmb беше основано през 1997 година, като задачата му беше да прави така наречен заводски тунинг на колите.

Opel-ите с означение OPC бяха наточени версии на общоприетите, характеризиращи се със доста по-висока мощ и с по-спортни характерности. Връх в тази серия беше появилата се през 2009 година 2009 Opel Insignia OPC, която разполага с V6 бензинов мотор с мощ 325 конски сили.

Преди малко повече от пет години обаче марката спря производството на въпросните наточени Opel-и. Сега тази серия не се употребява, само че през 2022 година новото управление желае да я съживи.

Според английското издание AutoExpress коли с означение OPC ще се появят още веднъж, само че те няма да са по-мощни, а доработката ще визира единствено електрически модели на марката. Първият подобен ще е кросоувърът Mokka-e, а по-късно с показател OPC ще се снабди хечбекът Corsa-e.

Интересното е, че за разлика от бензиновите коли, не се възнамерява увеличение на мощността на електрическите транспортни средства. И двата модела са оборудвани с електромотор с мощ 136 конски сили, който ще остане неизменен.

Вместо това новите " наточени " електрически автомобили евентуално ще получат преконфигурирани спортно окачване, спортни седалки в салона, модифицирано ръководство, джанти с повишен диаметър и аеродинамични екстериорни бодикитове.

Изданието допуска, че и новата Opel Astra ще получи и версия OPC, само че тя ще е хибридна и ще е с мощ от над 300 коня. Ако това се случи, то на процедура само Astra-та ще се яви директен правоприемник на същинските Opel-и с емблемата на OPC.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР