Досега пицата се приемаше като враг на здравословното хранене. Оказва

...
Досега пицата се приемаше като враг на здравословното хранене. Оказва
Коментари Харесай

Пицата може да е полезна за талията

Досега пицата се приемаше като зложелател на здравословното хранене. Оказва се, че пицата може да не бъде нездравословна, в случай че се подготвя по верен метод, настояват учени от университета в Мериленд.

Смята се, че в случай че пицата се подготвя с пълнозърнесто, вместо с бяло брашно, също така се пече на 250 градуса, освен няма да бъде нездравословна, а даже може да се окаже потребна за талията ни.

Кои са главните артикули, които се поставят върху пицата – това са домати, сирена, подправки, месо и салами. За да си приготвите здравословна пица, би трябвало да внимавате в количеството на сирената.

Друг съвет на експертите е да внимавате с месните артикули. Препоръчва се да добавяте нетлъсто месо, както и непушени салами. Най-добре е, в случай че има месо върху пицата, да сложите повече зеленчуци, поучават диетолозите.

Доматите са наложителна част от пицата – съдържат доста ликопен и постоянно са препоръчвани от диетолози в режимите за хранене. Подправките също са значима част от пицата и можете да ги добавяте без терзание, защото множеството подправки в действителност имат способността да форсират метаболизма.

Най-често за пица се употребяват босилек, риган, чесън и черен пипер.

Задължително е да забравим за бялото брашно и да го заместим с пълнозърнесто, също така пицата би трябвало да се изпича за 14 минути.

 Сочна пица

Градусите на фурната могат да бъдат сред 200 и 280, считат учените.

Така ще се усили количеството антиоксиданти в храната, само че това единствено при изискване, чепицата се употребява не повече от 18 часа, откакто е приготвена, допълват още експертите, които са представени от International Journal of Obesity.

Оказва се, че освен вкусната пица е набедена неправилно за нездравословен артикул – италианската паста също попада в този лист поради наличието на глутен. Диетолози считат, че спагетите, в които има яйца и пшеничен грис, съдържат в себе си напълно малко количество нишесте.

Специалистите не пропущат да подчертаят, че доста зависи по какъв метод са приготвени в последна сметка спагетите. Когато се превари, пастата се разкашква и се отделя нездравословния глутен, изясняват диетолози.

Ако обаче приготвите спагетите ал денте или леко сурови, нишестето в тях не се отделя, което ги прави и изцяло безвредни за талията ви.

Вижте хрумвания за:

- пица Маргарита;

- веган пица;

- пица без брашно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР