Дори малкото алкохол променя основната структура на нормалния сън. Пиенето

...
Дори малкото алкохол променя основната структура на нормалния сън. Пиенето
Коментари Харесай

Как алкохолът съсипва съня ни

Дори дребното алкохол трансформира главната конструкция на естествения сън. Пиенето на напитка, която да ви помогне да заспите, е неефективна тактика за сън, която може да докара до голям брой нарушавания на съня, в това число бодърствуване, несъразмерна унесеност денем и промени в архитектурата на съня. Най-разпространените промени в архитектурата на съня се случват рано вечер, когато равнищата на алкохол в кръвта са високи. Докато алкохолът в началото успокоява, откакто се метаболизира, това може да докара до нарушено, неприятно качество на съня по-късно през нощта.

REM сънят е от решаващо значение за хубавичко мозъчна функционалност, защото е от значително значение за прочувствената регулация и консолидацията и задържането на спомените. Постигането на добър нощен сън може да направи доста повече, в сравнение с да ви попречи да се чувствате изтощени на идващия ден. Сънят е от значително значение за запазването на мозъчната сила, улеснението на ученето и паметта, поддръжка на когнитивния потенциал, прочувствената регулация и изчистването на токсичните боклуци.

Консумацията на алкохол нарушава възстановителния сън и може да докара до нарушено имунно, сърдечно-съдово и когнитивно здраве. Освен това, безсънието усилва риска от разстройства на настроението и корист с субстанции.

Ако в действителност желаете да поддържате здравословен сън, ограничете приема на алкохол до една напитка седмично. Алкохолът не би трябвало да се употребява постоянно, в случай че вашето желание е да водите здравословен метод на живот. Но в случай че това не е нещо, което ви интересува, можете да отмените въздействието на алкохола върху съня си, когато вършиме отмора.

Добрата вест е, че вашата архитектура на съня може да бъде изцяло възобновена след интервал на самоограничение. Като се има поради, че архитектурата на съня и успеваемостта понижават с възрастта, значимо е да се има поради, че алкохолът в допълнение ще изостри тези проблеми.

Когато пиете, се въздържайте от консумация на алкохол преди лягане. Като се има поради, че алкохолът е депресант на централната нервна система и има интервал на полуразпад от към шест часа или повече според от типа на употребявания алкохол и размера, вие желаете да го пиете най-малко шест часа преди лягане, в случай че не го желаете с цел да пречат на вашите цикли на сън, написа wellandgood.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР