Дори и човек да иска да остане настрана от задкулисните

...
Дори и човек да иска да остане настрана от задкулисните
Коментари Харесай

Ало, "колеги", оставете комплексите и се откажете от зависимостите си...

Дори и човек да желае да остане настрани от подмолните сюжети, даже и да кредитира с доверие даже тези, които от дълго време са го изгубили, даже и да се пробва да повярва в институциите и върховенството на правото, то ще се откри посредник, който да го “върне” в действителността. Кривата действителност, в която нарушителят е жертва, а институциите, които се пробват да наложат правдивост – комфортният провинен.

Безпрецедентното държание на редица български посредници – известни лица от телевизионния ефир и гласове от радио-честотите, от дълго време се е трансформирало в знак не просто на користолюбие, само че на липса на морал, отговорност и професионализъм. Не може да си ефирен водещ, който се употребява с привилегията да разполага с три часа ефирно време, пет дни в седмицата, в случай че не успяваш да запазиш персоналните си пристрастия за времето, в което лицето ти не е пред камерата. Не може да си радио публицист и водещ, с 20-годишна професионална биография и името ти постоянно да е предизвиквало отрицателни реакции във връзка с институцията, в която си назначен, а главното ти заплащане да се заплаща от налозите на българския народ.

Докато през вчерашния ден и през днешния ден сме очевидци на откритите съвещания на Съвета за електронни медии, а в сряда същият този орган би трябвало да избере идващия общоприет шеф на публичната Българска национална телевизия, би трябвало с ръка на сърцето да си кажем: Ало, “колеги”, оставете комплексите и се откажете от зависимостите!

Няма по какъв начин фен да има вяра, че Нова телевизия се “бори” с “фалшивите новини”, когато на екран вижда “фалшивия” морал на водещата Анна Цолова. Ни минимум и вчерашните опити за внушения на Цолова по адрес на държавни институции са единствената причина човек да си зададе въпроса – в случай че има мандат за генералните шефове в БНР и Българска национална телевизия, които са по три години, то не би трябвало ли да има мандат и за водещите, изключително, в случай че от дълго време са сложили професионализма на назад във времето, за сметка на пристрастието и зависимостите. Ако този, който два пъти е бил общоприет шеф, няма право на трети мандат, то дали не е време за “освежаване” на ефира с нови, непредубедени, задоволително образовани и поставящи личното си подправено его надалеч зад интереса на “уважаемия зрител”.

Ефирът на утринния блок на Нова телевизия от дълго време излъчва пристрастност. Цолова и сътрудникът й Виктор Николаев са всичко друго, само че не и справедливи публицисти, с престиж и вдъхващи почит у феновете. Но са там, на екран, тъй като пристрастието им е разрешено и потребно за подсъдими и обвинени олигарси, които комфортно ги употребяват, с цел да манипулират обществото.


Анна Цолова още от времето, в което се подвизаваше в бТВ
След вчерашното ранно облъчване на Цолова, в случай че човек реши да послуша стратегия “Хоризонт” на БНР, то сигурно ще чуе следващата дрънканица на “съдебния” кореспондент Силвия Великова. А, в случай че не знаеш кой приказва, може би ще си помислиш, че е член на адвокатския екип на банкера-беглец Цветан Василев. Колко коства на държавния бюджет използваният радио-ефир на “общественото” Национално радио, през вчерашния ден, 21 август 2017 година, когато във времето сред 13.10 и 13.25 часа, слушателите чуха адвокатската защита на Великова, която, без даже дребна доза обективност, си разреши да прави внушения по адрес на институции. Къде са професионалните стандарти, следва да попита Съвет за електронни медии, управлението на БНР, а то от своя страна да се обърне и към водещата – Даниела Якова.

Силвия Великова е специфичен случай, освен поради това, че е измежду малцината щатни чиновници на БНР, които имат договорни връзки с частни медии. При това с кои тъкмо медии – с банкрутиралата кабеларка BiT, която с финансови транзакции от съучастници на Цветан Василев, е превърната в негова естрада за офанзиви против страната и правоохранителните институции. Ако в БНР имаше проби за интегритет, Великова щеше да има показателен резултат. Получаваш пари от кабеларка, която напълно работи в полза на Василев, а използваш ефира на “Хоризонт”, с цел да мултиплицираш “опорните точки”, които напълно обслужват ползите на подсъдимия дезертьор от правораздаването, който не пести милиони от откраднатото от КТБ, с цел да се показва по света и у нас за герой с корупцията.

Докато Съвет за електронни медии мъдрува кой да застане отпред на постройката на “Сан Стефано” 29, дано обърне внимание какво се случва в медиите. Защото, в случай че светът има проблем с “фалшивите новини”, то у нас източник на операции, клюки и неистини от ден на ден стават така наречен мейнстрийм-медии. А управлението на БНР да намерения до по кое време ще разрешава на фаворизирани “журналисти”, с изключение на да са главните получатели на възнаграждения по европейски стратегии, да използват ефира на публичното радио за лансиране на нечисти ползи.

За жал, времето за “чисти ръце” в българските медии, от дълго време е закъсняло. И това е главната причина – доверието, изключително в мейнстрийм-медиите, от дълго време се е сринало, а те са проядени от комплекси и зависимости. Цолова и Великова през днешния ден се демонстрираха, само че те надалеч не са единствените, които от дълго време следваше да са освободили ефира за надарени, безпристрастни и най-важното - държащи на професионалните стандарти публицисти. А до момента в който чакаме това да се случи, управленията на мейнстрийм-медиите да се замислят дали няма да е почтено към все по-намаляващите им аудитории, да сложат по звуков сигнал или надпис, от който да излиза наяве, че става въпрос за “платено съдържание”, “лично мнение”.


" Плурализмът " на Дарик радио в делнични дни - ефирът е ангажиран от Да(й) България

В Дарик радио съвсем го вършат, само че има какво още да се желае. Като си пуснеш радиото в работен ден и се изненадаш, че в студиото от трима събеседници, трима са от соросоидно Неправителствени организации или партийното ГМО на олигархията “Дай, България”, то би трябвало да си наясно, че предаването е платено с парите на американския човекомразец, въпреки това да е завоалирано под формата на “съвместна продукция”.

Ако мейнстрийм-медиите не вземат ограничения, то те ще са най-големите губещи. Времената, в които имаше монопол върху наличието и публицистиката, от дълго време отминаха. В ерата, в която от ден на ден хора имат опцията да избират сами наличието, пропагандата на Цолова, Великова, Дарик радио и останалите “кафяви” медии на подсъдими и обвинени олигарси, е обречена на неуспех.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР