Донецк/Луганск. Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин

...
Донецк/Луганск. Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин
Коментари Харесай

РИА Новости: Лидерите на сепаратистите в Донбас са обявили евакуация на населението в Русия

Донецк/Луганск. Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка национална република Денис Пушилин разгласи евакуацията на популацията в Русия. Неговото видео известие беше оповестено в канала му в „ Телеграм ”, предава РИА Новости .

Той означи, че по съглашение с съветските управляващи в Ростовска област е отредено място за популацията на ДНР и ЛНР, а на граничните пунктове са основани условия за бързото им прекосяване.

Според Пушилин въоръжените сили на Украйна скоро ще получат заповед за започване на атака в района.

„ Украинският президент Владимир Зеленски скоро ще подреди на военните да преминат в нахлуване, с цел да изпълнят проект за навлизане на територията на Донецката и Луганската национални републики “, сподели той.

Той добави, че управляващите в Киев непрестанно усилват броя на военнослужещите в зоната на спора и струпват оръжие там.

„ Въоръжените сили на Донецката национална република, имащи опит в провеждането на военни дейности, са в непрекъсната бойна подготвеност. Те са изцяло способни да защитят цивилното население и инфраструктурата. Въпреки това животът и здравето на нашите жители могат да бъдат застрашени при противников обстрели по обитаемоте места на републиката “, сподели Пушилин.

Подобно изказване направи и ръководителят на непризнатата Луганска национална република Леонид Пасечник. Той разгласи евакуацията на цивилното население в Русия и разпореди на съответните ведомства да обезпечат този развой.

Пасечник също прикани мъжете, способни да носят оръжие да се отзоват в отбрана на „ републиката ”.

В четвъртък сепаратистите в Донбас обявиха, че обстановката на линията на прикосновение е ескалирала – съгласно тях Киев подценява всички договорености, реализирани по-рано. В същото време от Украйна настояват, че имат намерение да решат казуса с политически и дипломатически средства.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР