Доминик Милър, автор на някои от най–известните хитове на Стинг

...
Доминик Милър, автор на някои от най–известните хитове на Стинг
Коментари Харесай

Китаристът на Стинг Доминик Милър ще представи новия си албум във Варна и Пловдив

Доминик Милър, създател на някои от най–известните шлагери на Стинг като Shape Of My Heart, La Belle Dame Sans Regrets и доста други, ще гостува през март във Варна. Концертът ще бъде съпътстващо събитие при откриването на тазгодишното издание на " София филм фест " във Варна.

Милър ще свири на сцената на Фестивален и конгресен център в града с групата си, която включва Никола Фижман – бас, Сантиаго Ариас – бандеон, Рани Криджа – перкусии, и Якоб Карлсън – клавишни.

Повече от 28 година Доминик Милър е китарист, композитор и бендлидер на групата на Стинг. Той взе участие и в записите на всички албуми на звездата от 1990 година до в този момент.

Милър е роден в Буенос Айрес в фамилията на ирландка и американец. Той учи китара в влиятелния Бъркли колидж в Бостън, както и в Лондонската музикална школа " Гилдхол ". Автор е на музиката и е продуцирал 15 солови албума в кариерата си.

Работил е с Фил Колинс, групата Level 42, Тина Търнър, Ману Каче и други звезди.

Освен във Варна Доминик Милър ще изнесе концерт и в Пловдив, с цел да показа последния си албум Absinthe, с който съгласно рецензията изключителният китарист прибавя още един връх в соловата си дискография.

За албума си " Абсент " Доминик Милър е въодушевен от картините на френските импресионисти. Повлиява му и това, че сега живее в Южна Франция, където усеща острата светлина и студените ветрове в картините им. Разбира се, абсентът е питието, което са пиели и постоянно изобразявали в картините си.

Гостуването на Доминик Милър & Band е по покана на съдружие за просвета и обучение " Милчо Левиев " в партньорство с GuitArt Fest и " София филм фест " във Варна.

Шоуто на Доминик Милър & Band ще се състои на 13 Март от 21:00 ч.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР