Домашните любимци са огромна отговорност и до известна степен окова,

...
Домашните любимци са огромна отговорност и до известна степен окова,
Коментари Харесай

Хотелите за животни: за и против

Домашните любимци са голяма отговорност и до известна степен " окова ", която не ви разрешава да напуснете дома си надалеч и за дълго. Въпросът става изключително настоящ по време на отпуски и празници.

Ако е допустимо да се откри бавачка за куче или котки измежду другари или родственици, които животното познава и обича, това е съвършен вид. Домашният любим ще бъде по-малко нервозен, храната, водата, разходките и чистата тоалетна ще бъдат по график, а при положение на непредвидени обстановки ще бъдете осведомени неотложно.

Но в случай че няма искащи да гледат вашето четириного богатство, ще би трябвало да се погрижите да потърсите хотел за животни.

Основното нещо в този случай е да не оставите любимеца си в първото попаднало ви предложение в интернет. За да избегнете риска от изпращане на вашия домакински любим в несъответствуващи условия или даже по-сериозни последствия, като заразяване с зараза, налага се да проучите в детайли въпроса с хотела за животни. Попитайте другари и познати, прочетете мнения в интернет (не забравяйте, че множеството мнения могат да бъдат написани по поръчка, филтрирайте информацията), поискайте контактите на добър хотел за домашни любимци във ветеринарната клиника, където се обслужва вашият домакински любим.

Между другото, доста клиники имат свои лични хотели за животни, тази алтернатива може да е по-скъпа от другите, само че гаранциите за сигурност са доста по-високи. Преди да настаните животното си в хотела, проучете всички документи, деликатно прочетете контракта и запазете копие от него. Огледайте всички пространства, срещнете се с личния състав и оставете всички указания за хранене и грижи. Ако нещо ви тревожи, бягайте. Има доста хотели, почивката не е последната в живота ви, само че имате единствено един четириног другар.

Предимства на хотела за домашни любимци

 Хотел за кучета

Постоянна грижа за вашето животно

В добър хотел за домашни любимци вашият четириног другар ще бъде обгрижван 24/7 и ще му се обезпечи освен съществени потребности под формата на храна, вода и тоалетна, само че и развлечение. Освен това там нормално има ветеринарен доктор или връзка с клиника. В хотел за домашни любимци не може да възникне обстановка, при която животно не се разхожда или не яде в точния момент, тъй като „ бавачката “ е била заседнала в запушване или не е могла да пристигна заради блокиране на работа.

Специализирани грижи за любимците

Защо е по-добре да настаните животно в хотел, в сравнение с да го заведете „ на посетители при баба “? Понеже в хотела животните се държат в обособени боксове (може да са заграждения), с цел да няма конфликтни обстановки и болест, постоянно са под защита, там не се притискат на вятъра и не са хранени от масата (бабите са склонни да хранят освен внуци). За доста животни, изключително кучета, престоят в хотела може да бъде добра опция да поддържат връзка със себеподобни (ако е допустимо да се разхождат заедно) и да си прекарат добре. Котките нормално не се нуждаят от компания, само че никой не ги кара принудително. Ще бъде обезпечено място за игри, само че социализацията няма да е насилствена.

Здравна грижа за домашните любимци

Персоналът на хотела носи отговорност за живота и здравето на Вашия домакински любим по време на Вашето неявяване. Преди настаняване животните би трябвало да бъдат прегледани и тяхното здравословно и психическо положение би трябвало да бъде следено през целия престой в хотела. Посещаващата „ бавачка “ надали ще обърне внимание на обстоятелството, че котката скучае. Нейната задача е да нахрани и почисти кутията за боклуци, а връщането от отмора и намирането на вашия домакински любим депресиран не е огромно наслаждение.

Недостатъци на хотела за домашни любимци

 Хотел за котки

Стрес поради новата конюнктура

Дори в случай че сте отстранили всички опасности на хотела за животни и сте избрали петзвезден хотел, никой не е ваксиниран от произшествия. Първо, животното несъмнено ще изпита стрес - обичаният притежател да го заведе при непознати, измежду непознати миризми и той да си тръгне: ще си намерения „ Бях зарязан! “ Такива обстановки са изключително сложни за животни, които в никакъв случай не са били оставяни сами за дълго време или в никакъв случай преди този момент не са напускали жилището.

Риск от болести

Друг риск, който съвсем постоянно участва, е инфекцията. Сред гостите на хотела може да има животно, чиито притежатели са пренебрегнали имунизациите на кучето или лекуването против паразити при кучетата или котките. За положителните хотели това е необичаен случай, само че е по-добре да запомните това. Също по този начин не забравяйте, че има доста посетители и личният състав от време на време желае да яде, да спи и да се прибере у дома, т.е. най-вероятно няма непрекъснато да забавлява вашия домакински любим. Животното може да се отегчи и да загуби апетита си. Когато се върнете, най-вероятно ще намерите своя любим доста по-слаб, нервозен и афектиран. Извинението ще отнеме доста време.

Вижте също:

- На хотел с домашния любимец;

- Как да пътуваме с кучето;

- Как да пътуваме с котката;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР