Доларът в понеделник се търгува без резки изменения към йената,

...
Доларът в понеделник се търгува без резки изменения към йената,
Коментари Харесай

Лирата пострада от напрежението между Турция и САЩ

Доларът в понеделник се търгува без внезапни промени към йената, слизайки от 12-седмичния пик, доближат в петък. Тази посока на валутния пазар се диктува от паниките за ново повишение на геополитическото напрежение поради допустима подготовка на северна Корея за следващите ракетни тествания.

Днес сутринта доларът спада до 112,59 йени след растеж в курса до равнище 113,44 йени в петък - най-много от 14 юли.

Индексът на " зелените пари " към кошницата от 6 съществени международни валути се намалява до 93,757, откакто в петък се бе повиши до оптимално от над два месеца равнище - 94,267 пункта.

Инвеститорите одобриха данните за растежа на заплатите от петъчния доклад за трудовата претовареност в Съединени американски щати като симптом за евентуално повишение на инфлацията. А това поддържа $, усилвайки очакванията Федералният запас за вдигне лихвите от през декември.

Турската валута се намалява като доларът нарастна през днешния ден с 2,5 % до 3,7065 лири. Причината е усилването на напрежението сред двете страни след задържането на помощник на американското посолство в Турция, отбелязва Reueters.

Еврото се търгува без внезапни съмнения на $1,1734, отскачайки от равнището, достигнато в петък - $1,1669, най-малко от 17 август.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР