Доклад от 500 страници, където всяко изречение състав от Наказателния

...
Доклад от 500 страници, където всяко изречение състав от Наказателния
Коментари Харесай

Нинова: Затварят устите на тези, които говорят за корупцията на ГЕРБ

Доклад от 500 страници, където всяко изречение състав от Наказателния кодекс. Така вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Никова от трибуната на Народното събрание разяснява одитния отчет на Сметната палата за Държавната консолидационна компания.
Гарантирам ви, че в ДКК е заровена една от най-големите корупции на новото време на България, сподели още Нинова.

Тя уточни още, че не може да даде повече елементи от инспекцията, тъй като отчетът е засекретен целият и е изпратен в прокуратурата. Тя напомни, че на 18 март е дала обещание да даде повече информация, само че сега той е засекретен и тя не може да го направи.

Затварят устите на тези, които желаеме да изнесем истината за корупцията в България по време на ръководството на ГЕРБ, се показва в позицията на Нинова публикувана от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Нинова се обърна към депутатите с думите: „ Сигурно сте не запомнили, че вие сте упълномощили инспекция на Сметната палата в Държавната консолидационна компания, това е направено с решение на Народното събрание. Не знам дали знаете, само че вие няма да видите резултата от инспекцията, която сте насрочили. На мен, като принципал и едноличен притежател на капитала на ДКК, също ми се отхвърля да ми се даде отчетът за резултатите от инспекцията на Държавната консолидационна компания. Не единствено това, на мен ми се не разрешава да приказвам за това, което се е случвало вътре, а знам от лицата, които са го получили – това е Съветът на шефовете на ДКК, който по закон има право да го получи “.

Лидерът на Българска социалистическа партия прикани от трибуната ръководителят на Народното събрание и депутатите да намерят механизъм, тъй че този отчет да постъпи в секретното деловодство на Народното събрание.

Признавам ви, като министър аз нямам ход, продължи Нинова. „ А от горната страна на всичко, на този отчет са ми дадени инструкции да взимам ограничения – да завеждам каузи, да приключвам процедури, да разгласявам публични поръчки. Как да го направя, като не можа да го прочета и да видя каква ми е предложено. Ако не го направя, ще бъда упрекната в занемареност, а в случай че го направя ще бъда упрекната, че съм прочела отчета и съм нарушила закона “, добави вицепремиерът.

Това е единствено един казус, представете си още 50 такива случаи в страната. За какво действат тези институции в България? За какво действа Народно заседание, което разпорежда инспекции на Сметната палата? За какво действа Сметната палата, която прави инспекции, с цел да не може по-късно изпълнителната власт и Народното събрание да вземат ограничения, означи Нинова.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР