Доказано истински са част от сниманите банкноти от 500 евро,

...
Доказано истински са част от сниманите банкноти от 500 евро,
Коментари Харесай

Нови данни са шкафчето на Бойко! Банкнотите по 500 евро са истински – от Австрия, Франция, Германия и Испания!

Доказано същински са част от сниманите банкноти от 500 евро, за които се допуска, че са от нощното шкафче на някогашния министър председател Бойко Борисов.

Постановление на прокурор при Софийска градска прокуратура (СГП) по друга кореспонденция, с което АКФ разполага, разкрива някои незнайни до момента условия от следствието, обществено известно като „ Пачките и кюлчетата в чекмеджето “ на някогашния министър-председател Бойко Борисов.

Реклама

От осъществени по делото експертизи са открити серийните номера на пет банкноти с номинал 500 евро, виждащи се на фотосите. От информация от Българска национална банка е открито, че съгласно серийните номера на банкнотите, те би трябвало да са пуснати в обращение от централните банки на Австрия (една), на Франция (една), на Германия (две) и на Испания (една).

На 02.02.2022 година са изпратени европейски заповеди за следствие (ЕЗР) до правосъдни органи на съответните страни.

От Германия е получен отговор (не е посочено кога), че двете банкноти фактически са пуснати в обращение от тяхната централна банка през 2007 година и 2009 година, само че не разполагат с друга информация за тях.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР