Докато управляващите се готвят да закрият специализирания съд и прокуратура,

...
Докато управляващите се готвят да закрият специализирания съд и прокуратура,
Коментари Харесай

Прокурорската колегия на ВСС похвали Спецправосъдието

Докато ръководещите се готвят да закрият профилирания съд и прокуратура, Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет показа разбор за работата на спецобвинението от основаването му през 2012 година до в този момент.
Валентина Маджарова, началник на Специализираната прокуратура, регистрира, че през предходната година на съд за корупция са били предадени 66 души, а 16 са били наказаните и това е станало макар остарялото законодателство, оповестяват от БНР.

Маджарова дефинира работата на спецструктурите като ефикасна и ефикасна: „ На всички нас тук е ясно, че правото и политиката са тясно свързани, то няма и друга опция да не са. Аз имам вяра, че България е правова страна и се надявам, че в действителност не правото ще служи на политиката, а противоположното – политиката би трябвало да служи на правото. “

Анализът за работата на спецобвинението ще бъде разискван на следващия ден и на съвещанието на Висшия правосъден съвет. То се ръководи от правосъдния министър Надежда Йорданова, която е създател на проектозакона за правосъдната власт, който планува закриването на профилирания съд и прокуратура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР