Докато прокуратурата държеше монопола да сезира за разследванията си европейската

...
Докато прокуратурата държеше монопола да сезира за разследванията си европейската
Коментари Харесай

Кьовеши е получавала “само малки дела” от българската прокуратура

Докато прокуратурата държеше монопола да сезира за следствията си европейската прокуратура, тя е получавала от България " единствено дребни каузи ". Това е обяснила шефката на европрокуратурата Лаура Кьовеши на служебния правосъден министър Иван Демерджиев по време на онлайн диалог през днешния ден.

Преди 10 дни Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници "  също получиха право да подават към Люксембург проблеми, по които е способена европейската прокуратура. Дотогава единствената такава българска институция беше Върховната касационна прокуратура.

" Това, че вие сте разширили метода на докладване (на следствия, бел. ред.) е нещо, което ние приветстване. По този метод ние можем директно да получаваме сигнали от полицията, от Гранична полиция и от Агенция „ Митници “. Това сигурно ще усъвършенства освен съдействието ни, само че и качеството на делата. Като цяло мога да кажа, че съдействието ни с България е доста положително, първоначално имахме прочут проблем, че всички каузи трябваше да минават през прокуратурата и първоначално получавахме единствено дребни каузи. Сега, когато тази опция е разширена, ще можем директно да обсъждаме разнообразни въпроси с органите на първа линия при определяне на закононарушения ", е споделила Кьовеши, цитира я пресцентърът на правосъдното министерство.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР