Най-малко 22-ма души бяха убити при израелски удари тази нощ

...
Най-малко 22-ма души бяха убити при израелски удари тази нощ
Коментари Харесай

Най-малко 22-ма души са убити при израелски удари срещу Рафах

Най-малко 22-ма души бяха убити при израелски удари тази нощ против град Рафах в Южна Газа, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на палестински здравни управляващи. Сред убитите има 6 дами и 5 деца, едно от които на 5 години.

От началото на войната Израел постоянно подлага Рафах на въздушни офанзиви и заплашва да изпрати сухопътни войски, потвърждавайки, че това е последната цитадела на " Хамас " в крайбрежния анклав. Над един милион палестинци избягаха в Рафах, търсейки леговище в града, който се намира на границата с Египет. Съединени американски щати и други страни приканиха Израел да не подхваща инвазия, с цел да не се стигне до филантропична злополука. 

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън стартира през днешния ден седмата си дипломатическа задача в Близкия изток след началото на войната сред
Израел и " Хамас " преди повече от 6 месеца. 

При визитата си Блинкън ще остане малко повече от ден в Саудитска Арабия, а на следващия ден и в сряда ще направи спирка в Йордания и Израел.

Визитата му се реализира на фона на безпокойствие, че спорът в района може да се разрасне, както и че тогавашните обещаващи вероятности за доближаване сред Израел и Саудитска Арабия на процедура са в застой. Причината е, че Израел отхвърля да прегледа едно от главните условия на саудитците за нормализиране на връзките - основаването на палестинска страна.

Войната сред Израел и " Хамас " стартира след невижданото нахлуване в Южен Израел на 7 октомври, при което бойци на " Хамас " убиха към 1200 души, множеството от които цивилни, и взеха към 250 души за заложници. Израел споделя, че групировката към момента държи в плен към 100 заложници, както и телата на повече от 30.

Повече от 34 000 палестинци бяха убити от началото на войната, като две трети от тях са дами и деца, сочат данни на локални здравни управляващи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР