Докато ГЕРБ се опитват да успокоят политическите страсти около Истанбулската

...
Докато ГЕРБ се опитват да успокоят политическите страсти около Истанбулската
Коментари Харесай

Каракачанов иска референдум за джендъра и гей браковете

Докато ГЕРБ се пробват да успокоят политическите пристрастености към Истанбулската спогодба, прехвърляйки топката към Конституционния съд, съдружният им сътрудник от " Обединени патриоти " Красимир Каракачнов продължава да подклажда напрежението с нова провокация. В четвъртък той предложи да се провежда референдум против гей браковете и джендър понятията в правната и просветителната система в България.

" Тези въпроси би трябвало да бъдат изцяло решени и така наречен Истанбулската спогодба е единствено мотив за допитване до народа. Тя не може да бъде единствена тематика на Референдум, който касае бъдещето на моралната, правната и религиозната и националната еднаквост на България ", декларира вицепремиерът, боен министър и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов в послание до медиите, публикувано от партийния пресцентър на Вътрешна македонска революционна организация.

Каракачанов предлага на народен референдум да бъдат заложени три въпроса:

1. Съгласни ли сте с въвеждането на трети пол, обществен пол и джендър еднаквост в българското законодателство?
2. Съгласни ли сте да се вкара джендър образование в българската просветителна система?
3. Съгласни ли сте с признаването на еднополови бракове в България?

Каракачанов прикани ръководителите на всички парламентарно показани партии да стартират съвещания по въпроса.

" Очевидно е, че обществото в голямата си част изрично отхвърля термини като " обществен пол " и политики като " джендър образование " и така нататък Още по-малко е склонно такива да бъдат позволени в детските градини, учебните заведения и университетите. От обществения спор става изцяло ясно, че българите не утвърждават гей браковете и че има ясни настроения всички тези въпроси да бъдат сложени в тяхната целокупност ", твърди Каракачанов.

Неговата партия бе първата, която хвърли " бомба " против Конвенцията на съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, незабавно след приемането й от Министерския съвет. Тогава Вътрешна македонска революционна организация предизвести, че утвърждението на документа от Народното събрание ще значи, че България ще бъде принудена да приема като бежанци " травестити от Иран ", да постанова образователни стратегии за проучване на хомосексуализъм и травестизъм и основава опция за налагане на еднополови " бракове ". Всички тези операции и превратни тълкувания бяха опровергани както от Съвета на Европа, по този начин и от голям брой български и европейски политици и анализатори, само че българският спор по тематиката към този момент беше неспасяемо провален. За това спомогна и острата изразителност на Българска социалистическа партия против конвенцията. Правителството увери, че ще предложи България да ратифицира документа с запаси, което също не оказа помощ.

Социалистите бяха първите, които оповестиха проектите си за референдум, който да реши дали България да ратифицира документа. Преди ден Българска социалистическа партия обаче реши смени в началото оферти въпрос: " Подкрепяте ли Народно събрание на Република България да ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение? ". Редактираният въпрос на Българска социалистическа партия е: " Против ли сте Народно събрание на Република България да ратифицира по този начин наречената Истанбулска спогодба от 11.05.2011 година? ".

Според Каракачанов тази дефиниция може да бъде оспорена в Конституционния съд, защото за юридически законно се счита формалното наименование на документа - Конвенцията на съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР