Докато екипажите на отбора Peugeot Total остават непроменени за 2018

...
Докато екипажите на отбора Peugeot Total остават непроменени за 2018
Коментари Харесай

Ето какви промени подготви Peugeot за последния си Дакар

Докато екипажите на тима Peugeot Total остават непроменени за 2018 година (Стефан Петерханзел, Себастиан Льоб, Карлос Сайнц и Сирил Депре), техните спортни коли претърпяват някои значими модификации за оптималната динамичност и носят ново име - Peugeot 3008DKR Maxi. Стандартната архитектура, основана на SUV Peugeot 3008, спечелил премията " Автомобил на годината " в Европа за 2017-а, остава същата: две задвижващи колела, захранвани от 3.0-литров мотор с двоен турбокомпресор. Най-забележимо е разширението на следата с 10 см от всяка страна, с цел да се усъвършенства стабилността, като усъвършенствания са осъществени и в окачването.

И четирите екипажа тестваха обширно новия Peugeot 3008DKR Maxi, с навъртени повече от 18 000 километра по време на надпреварите в Мароко, Португалия и Франция. Те са наясно, че най-новите регулации не благоприятстват тима Peugeot Total, поради спомагателното тегло, добавено към Peugeot, до момента в който противниците смъкнаха тегло и им бе дадена повече независимост на деяние в други области. Именно това бе и една от аргументите френският производител да разгласи публично края на спортната си стратегия в Дакар след януари 2018.

Но както постоянно на Дакар, най-голямото предизвикателство е самото събитие. Официалният маршрут на ралито ще бъде доказан от уредника на събитието A.S.O на 22 ноември, а началната дата тази година е 6 януари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР