Докато чакаме новият кабинет да се окопити, а новото мнозинство

...
Докато чакаме новият кабинет да се окопити, а новото мнозинство
Коментари Харесай

Борис Бонев: Успяхме да прокараме наши идеи чрез ГЕРБ и през ГЕРБ

Докато чакаме новият кабинет да се окопити, а новото болшинство в Народното събрание да се натутка, драмите към националната политика малко затихнаха - което ни дава опция да обърнем внимание на една друга идна политическа борба, а точно идните локални избори тази есен.

В новия епизод на Z-Каст ни гостува Борис Бонев - към този момент не просто един самостоятелен общински консултант, а водач на нова партия - " Спаси София ", която, както той даде обещание преди години, към този момент е политическа мощ, която преди дни показа своя освежен План за София.

Софиянци знаят чудесно какви са главните проблеми на столицата - и ни интересува най-много какви са съответните способи, с които политиците ще ги решат.

" Не е нужно да откриваме топлата вода. През годините на своето битие " Спаси София ", като се изключи че имаме стотици специалисти, сме провели многочислени срещи с кметове на други градове в Европа, с шефове на общински сдружения в тези градове, зам.-кметове... хора от разнообразни градове, които са решавали проблеми, които имаме сега ", изясни Бонев. " Освен, че всички тези хора са подготвени да дадат своя опит на София, по-важно е, че ние виждаме и сме анализирали деликатно едни и същи ограничения, които се ползват на всички места и работят. "

В Столична община има доста интриги и нездравословна среда на работа, които пречат на немалкото кадърни хора там, означи той. Затова е основно какво е водачеството на общината.

" Първо и най-важно - би трябвало да бъдат сложени ясни изискванията, по които ще работи общината от тук отсега нататък. Да е ясно от най-високо равнище, че корупцията не се толерира, че посредствеността не се толерира, и за всички тези, които показват едно от двете качества, или двете дружно, ще има извънредно тежки последици. "

" Спаси София " към момента договаря с ПП-ДБ за взаимно явяване на локалните избори, само че крайното решение дали и по какъв начин ще стане това ще пристигна доста скоро, даде обещание Бонев.

Обединени, трите политически сили имат всички шансове да изместят сегашните ръководещи от ГЕРБ-СДС и Вътрешна македонска революционна организация от общинския съвет, а може би и от кметството. Но по какъв начин тогава " Спаси София " ще работят с държавната власт, където техните възможни сътрудници са в коалиция?

" Ние нямаме терзания да преговоряме с настоящото болшинство. Успяхме посредством ГЕРБ и през ГЕРБ да прокараме наши хрумвания, които да се осъществят и да носят изгоди на хората. Така че сме много безапелационни в метода ни ", означи Бонев.

Ако обаче на национално равнище няма никакво схващане за проблемите на София, е изцяло допустимо в бъдеще " Спаси София " да се яви и на национални избори, призна той.

Как може да се реши казусът с неприятното строителство? Ако се направи " черен лист " със строителите, които се провалят в последните 20 години, ще останат ли такива за " белия лист "? Готови ли са " Спаси София " от дребен състезател в съпротива да се оправят с отговорността на партия във властта?

Отговорът на тези и други въпроси - гледайте и чуйте в Z-Каст 124:



Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР