Докато бе министър на енергетиката на България Александър Николов безусловно

...
Докато бе министър на енергетиката на България Александър Николов безусловно
Коментари Харесай

Слави скочи в защита на свой министър, каза какво ще стане

Докато бе министър на енергетиката на България Александър Николов абсолютно е защитавал българския народен интерес. Това написа в профила си във Facebook водачът на „ ИТН “ (ИТН) Слави Трифонов.

„ Александър Николов е експерт и прелестно знае и по какъв начин да си прави работата, и по какъв начин да пази ползите на България. И тъкмо по тази причина той ще бъде оневинен “, написа Трифонов.
-->
Александър Николов беше министър на енергетиката в държавното управление на Кирил Петков, повдигнат от " ИТН ".

Днес той бе упрекнат, че не е било признато предлагането на " Газпром " да се заплаща за доставки на газ в рубли. Това сподели за Българска телеграфна агенция юристът му Ина Лулчева. Тя беше с Николов в Националното разследване. " Обвинението се свежда до това, че в последна сметка България не се съобрази с изнудванията от " Газпром " и Русия ", сподели Николов пред медиите.

Разследването е по няколко линии, главно те са били ориентирани по отношение на образуването на публична позиция на " Булгаргаз " за препоръчаната скица на заплащане за доставки на газ от " Газпром " по контракта, изминал в края на предходната година.

Бившият енергиен министър Александър Николов е упрекнат за умишлена занемареност и по тази причина, че не е направлявал някогашния шеф на " Булгаргаз " Людмил Йоцов. Той има също обвиняване за занемареност. Заместникът на Николов - Данаил Николов е упрекнат за закононарушение по работа. Според проверяващите той е превишил властта и правата си, за да набави полза за комерсиално сдружение „ М. “ ЕАД. Тримата обвинени са с наложена прокурорска мярка " подписка ".

На 3 април Николов сподели, че има декларирано публично искане за заплащане в рубли на природния газ. Той напомни, че позицията на Европейския съюз (ЕС) е, че сходно нещо няма по какъв начин да се случи и Европейски Съюз няма по какъв начин да се поддава на изнудване. В договорите сред сътрудниците ясно е написан методът на заплащане и той не включва заплащане в рубли, разясни тогава Николов.

В края на април тогавашният министър председател Кирил Петков съобщи, че  доставките са спрени от 9:00 часа на 27 април, откакто държавното управление е било известено миналата вечер.

Също на 28 април бе обявено, че всички страни от Европейски Съюз са се съгласили, че няма да заплащат на Русия директно в рубли за газовия си импорт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР