Израел нареди местните офиси на сателитната новинарска мрежа на Катар

...
Израел нареди местните офиси на сателитната новинарска мрежа на Катар
Коментари Харесай

Израел нареди на Ал Джазира да затвори местната си дейност

Израел подреди локалните офиси на сателитната новинарска мрежа на Катар Ал Джазира да затворят в неделя, ескалирайки дългогодишната омраза сред телевизионния оператор и твърдолинейното държавно управление на премиера Бенямин Нетаняху до момента в който посредничените от Доха договаряния за преустановяване на огъня с Хамас висят на косъм.

Извънредната заповед, която включва конфискуване на съоръжение за лъчение, попречване на излъчването на репортажите на канала и блокиране на уебсайтовете му, се счита, че е първият път, когато Израел в миналото е затворил задграничен новинарски канал.

Ал Джазира изключи главния кабелен снабдител на Израел в часовете след заповедта. Въпреки това неговият уеб страница и връзки за стрийминг в голям брой онлайн платформи към момента работеха в неделя.

Мрежата рапортува за войната сред Израел и Хамас непрестанно след първичната трансгранична офанзива на екстремистите на 7 октомври и поддържа 24- часово отразяване в линията Газа на фона на жестоката наземна офанзив...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР