Епидемията от коклюш върви с относително ниски темпове, тъй като

...
Епидемията от коклюш върви с относително ниски темпове, тъй като
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев издаде в кои градове удря най-много коклюша! Иде и нов кошмар

„ Епидемията от коклюш върви с релативно ниски темпове, защото бактерията се сблъсква с ваксинирани лица. Вирусът ще намира все по-трудно лица, които не са ваксинирани и които да разболее. Въпреки това би трябвало да останем деликатни “, прикани в ефира на NOVA основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.
„ Най-засегнати от епидемията са София област, Кюстендил, Перник, Благоевград, само че обособени случаи има във всички области на страната. След като здравните управляващи изтеглиха напред в имунизационния календар имунизацията против коклюш и предложиха на бременните дами да се имунизират, с цел да предадат на бебета си имунитет ситуацията е спокойна. Близо 200 бременни дами се имунизираха в последните дни. Към момента са регистрирани към 1300 инфектирани с коклюш, малко над 100 от тях са в болница, само че множеството са приети в болница за интензивно наблюдаване, а не за интензивно лекуване. Най-доброто, което можем да създадем, е да съблюдаваме имунизационния календар “, предложи Ангел Кунчев.
Главният здравен контрольор съобщи, че при актуалните климатични условия жителите би трябвало да останат бдителни за кърлежи.
Също по този начин може да се чака взрив на комари, а управляващите би трябвало да реализират пръскането точно и навременно.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР