Докато автомобилната промишленост колективно се електрифицира, Aston Martin плува срещу

...
Докато автомобилната промишленост колективно се електрифицира, Aston Martin плува срещу
Коментари Харесай

Aston Martin представи свръхмощен ДВГ с рекордни характеристики

Докато автомобилната индустрия групово се електрифицира, Aston Martin плува против течението. Компанията показа нов мотор с вътрешно горене, който е част от хибридната задвижваща система на хиперкара Valkyrie . Новият мотор е в действителност мощен.



12-цилиндровото страшилище с размер 6,5 литра доближава 11000 оборота в минута. На пръв взор, тези числа нямат нищо общо с опазването на околната среда, само че Aston Martin твърди, че употребяваната аспирация подхожда на всички модерни екологични стандарти.



Двигателят е особено предопределен за основаването на хиперкар. Двигателите от този вид са с мощ над 1000 конски сили и се слагат в непостижимо скъпите коли. Например в Bugatti Chiron с цена $2,5 милиона или McLaren P1 за $1,3 милиона.



Най-новият V12 на Aston Martin ще бъде сърцето на хибридния автомобил, хиперкарът Valkyrie. Засега няма информация за електрическото задвижване на автомобила. Двигателят е създаден от експертите на Cosworth Engineering, считани за митове в света на „Формула-1“.

Ars Technica заяви, че при 10 000 оборота в минута мощността на мотора е 1000 конски сили. Въртящият миг е 740 Nm, което наподобява прекомерно непретенциозно, само че при стартирането ще се употребяват електрически мотори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР