Договорът между Топлофикация София и Булгаргаз е подписан. По силата

...
Договорът между Топлофикация София и Булгаргаз е подписан. По силата
Коментари Харесай

Успех за енергийния министър, осигуриха газа за Топлофикация

Договорът сред „ Топлофикация София ” и „ Булгаргаз ” е подписан. По силата му, считано от 1 януари 2023 година до края на годината, всички нужни количества синьо гориво за София ще бъдат обезпечени. Това стана ясно след среща на енергийния министър Росен Христов и ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Факт към този момент е и преструктуриране, погасяване на отговорности, сключване на контракти за над 680 млн. лв., които „ Топлофикация ” дължи на Българския енергиен холдинг и „ Булгаргаз ”.

„ Изготвили сме и са подписани съглашения за прихващане на този дълг, с цел да може сдружението да поеме глътка въздух ”, сподели Георгиев.

Заради нарастването от 40% на цената на парното в София, ръководителят на Столичния общински съвет прикани да се обмислят обезщетения, сходно на тези за тока и природния газ, тъй че да не се постанова софиянци да усетят разликата.

Служебният енергиен министър Росен Христов изясни, че се работи за излекуване на " Топлофикация София ", като към този момент се вършат стъпки в тази посока. Работната група ще продължи да работи и в идващите седмици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР