Договор за трайно партньорство и взаимноизгодно сътрудничество ще подпишат ректорът

...
Договор за трайно партньорство и взаимноизгодно сътрудничество ще подпишат ректорът
Коментари Харесай

Апелативният съд и ИУ-Варна подновяват партньорството с образователна цел

 Договор за трайно партньорство и взаимноизгодно съдействие ще подпишат ректорът на ИУ-Варна проф.д-р Евгени Станимиров и Ванухи Аракелян – ръководител на Апелативен съд - Варна. В четвъртък, 5 декември от 13,30 часа, в правосъдната зала на Апелативен съд – Варна на площад " Независимост “ двете институции ще обединят старания за образуване на взаимни прояви и начинания, свързани с просветителния развой сред Катедра " Правни науки “ при ИУ - Варна и Апелативен съд – Варна.

Планираните действия в процеса на съдействието са взаимни научни прояви: конференции, семинари, симпозиуми, отдадени на определяне на трайна връзка сред теорията и практиката по настоящи правни въпроси, дни на отворените порти, участия в национални и интернационалните научни планове, обществено показване на монографии, отчети и проучвания, лекции, и образования на съдии пред студенти на ИУ посредством Катедра " Правни науки “.

Веднага след подписването на Договора за съдействие, ръководителите на двете институции ще създадат изказване за медиите.

Припомняме, че преди 2 години АС-Варна, ИУ-Варна и ВСУ " Ч.Храбър “ реализираха първия по рода си в страната план " Гражданско наблюдаване върху работата на Апелативен съд – Варна “, при който по особено създадена методика и индикатори, студенти от разнообразни специалности следиха всички типове правосъдни каузи, обсъждани в институцията.

В 14,00 часа, в същата зала ще стартира симулиран углавен развой с присъединяване на студенти от компетентност " Съдебна администрация “ при от ИУ–Варна, подготвяни от арбитър Росица Тончева от Апелативен съд - Варна. Младите хора ще " влязат в функциите “ на съдии, прокурор, на юристи, на очевидци, движимости лица и на подсъдими. Наказателният проблем е обвързван с длъжностно заграбване на сумата от 10 млн. лева, осъществено от две лица, едното от които шеф на банков клон. Казусът показва пресечното поле сред стопанската система, правото и правосъдната активност по застраховане на законността в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР