Добрич. Изразяваме дълбока загриженост от бавното действие на държавните институции

...
Добрич. Изразяваме дълбока загриженост от бавното действие на държавните институции
Коментари Харесай

Българско дружество за защита на птиците изрази загриженост заради бавното действие на държавните институции в опитите да се реши проблема със заседналия кораб край Камен бряг

Добрич. „ Изразяваме дълбока угриженост от бавното деяние на държавните институции и неналичието на потенциал в опитите да се реши казусът със заседналия транспортен съд край Камен бряг “. Това се споделя в изказване на Българско сдружение за отбрана на птиците, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Ситуацията с бедстващия транспортен съд в Приморска Добруджа се дефинира от сдружението като „ демонстрация на безнаказаност и цялостна липса на професионализъм осъзнато да се изсипват изкуствени торове в морето в опит да се разтовари корабът.

Мястото, където се случва случаят, попада в Натура 2000 зона „ Калиакра “, която, с изключение на скални степни местообитания, включва и забележителна морска акватория “. От Българско дружество за защита на птиците напомнят, че на територията на „ Калиакра “ са открити над 310 типа птици, за 100 от които се изискват специфични ограничения за запазване на техните местообитания по Закона за биологичното многообразие. От значение за Европейския съюз са 95 типа, включени в приложение 1 на Директива 79/409, както и огромен брой мигриращи типове птици. Изключително е смисъла на региона по време на миграция, защото е ситуиран на втория по величина прелетен път в Европа – Виа Понтика.

Пълният текст на мнението е оповестен на уеб страницата на сдружението.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР