Добрата обмяна на веществата е основен елемент в борбата с

...
Добрата обмяна на веществата е основен елемент в борбата с
Коментари Харесай

Закуска, стимулираща обмяната на веществата

Добрата обмяна на веществата е главен детайл в битката с непотребните килограми и поддържането на мечтаното тегло. А какъв по-добър миг за това от закуската – най-важното хранене денем.

Както знаем, тя би трябвало да е богата и изобилна, с цел да ни даде нужната сила за денем. Освен това, засищащата закуска е причина за понижен банкет на храни денем.

Има храни, които подтикват обмяната на веществата. Включвайки ги в закуската си, вие си осигурявате един изпълнен със здраве и сила ден.

 Кафе

Една от най-силно стимулиращите храни е рибата. Всички типове риба и рибни артикули са положителни източници на протеини, имат ниско наличие на мазнини и калории и са превъзходен източник на омега-3 мастни киселини. На закуска може да похапнете пълнозърнеста филийка с намазан хайвер.

Кафето е един от неизменимите детайли, съпътстващи закуската. Стимулиращо обмяната на веществата е черното кафе. В умерени количества то е потребно и работи като мощен енергизатор. Консумирано без подсладители, не съдържа калории.

Ако не залагате на утринното кафе, то изберете зеления чай. Ефектът му върху метаболизма е незабавен. Заедно с високото му антиоксидантно наличие и здравословно деяние, то неизбежно би трябвало да го добавите освен към утринното, само че и към ежедневното си меню.

 Кисело мляко

Ако залагате на здравословната закуска – то изберете киселото мляко. То е богато на протеини. Те от своя страна изискват огромно количество изгорени калории, с цел да бъдат усвоени, с което форсират метаболизма.

Чаят и киселото мляко на закуска могат да се подправят с канела. Тя е потвърден ускорител на обмяната на веществата.

От плодовете най-препоръчвани за стимулиране на метаболизма са ябълките. Те спадат към групата храни с негативни калории. За обработването им се изисква по-голямо количество калории, в сравнение с те самите имат, и точно по тази причина се назовават „ негативни ”. На закуска обаче е добре да хапнете до една ябълка, защото по-големи количества биха провокирали стържене на стомаха.

Представител на зеленчуците, който може да включите към закуската си, потвърдено ускоряващ обмяната на веществата, е броколито. То е цялостно с калций и витамин С. Калцият форсира метаболизма, а витамин С оказва помощ на тялото да всмуква повече калций.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР