Добрата новина: разликата в доходите в световен мащаб между половете

...
Добрата новина: разликата в доходите в световен мащаб между половете
Коментари Харесай

Жените ще настигнат мъжете по заплащане след 202 години

Добрата вест: разликата в приходите в международен мащаб сред половете е намаляла леко. Реалността: Различията в икономическите благоприятни условия, в това число заплащането сред мъжете и дамите, са толкоз огромни, че ще отнеме 202 години, с цел да бъдат изцяло преодолени, съгласно Световния стопански конгрес.

Групата преглежда няколко измерителя за тъждество сред мъжете и дамите в тазгодишния отчет Global Gender Gap, оповестен през днешния ден. Цялостното неравноправие сред половете в политиката, труда, опазването на здравето и образованието се е подобрило с по-малко от 0,1%, което значи, че ще са нужни 108 години за реализиране на равнопоставеност.

Разликата в икономическите благоприятни условия - въз основа на присъединяване, възнаграждение и прогрес в работната мощ - остава област, която ще отнеме най-дълго време да бъде отстранена.

Данните са малко усъвършенстване по отношение на резултатите от предходната година, когато разликата сред достиженията и благосъстоянието на мъжете и дамите се разшири за първи път от повече от десетилетие.

" Това, което виждаме в международен мащаб, е, че нямаме страна, която реализира тъждество сред половете, без значение от степента на развиване, района или типа на стопанската система. Неравенството сред половете е действителността по света и виждаме това във всички аспекти на живота на дамите ", споделя Анна-Карин Джатфърс, районен шеф на Организация на обединените нации за дамите. Тя прибавя, че " 202 години е прекомерно дълго очакване " за икономическа правдивост.

Джатфорс декларира, че държавните управления могат да оказват помощ за подобряването на политиките с равно възнаграждение и вложение в наставнически грижи и грижи за възрастни хора и като разрешат на дамите правна отбрана, в това число сигурност на работното място по време на бременност.

Има " най-малък прогрес " от миналогодишния отчет при премерване на икономическото присъединяване и благоприятни условия, показва WEF, с най-слабо представящите се страни основно в Близкия изток и Северна Африка. Само 34% от международните мениджъри са дами, а разликите в приходите са " изключително устойчиви ", като 63% от разликата в заплащането на световно равнище е била заторена до момента.

Исландия на челно място

Исландия е най-добре представящата се в листата за десетата поредна година. Тя също по този начин остава № 1 за политическото овластяване на дамите, въпреки че тя пада в женското посланичество измежду законодателите, висшите чиновници и мениджърите. През октомври министър председателят Катрин Якобсдотир беше измежду десетки исландски дами, които напуснаха работното си място, с цел да стачкуват против неравенството в заплащането и половия тормоз. Други страни с дами водачи - Нова Зеландия и Англия - приключиха седма и 15-та в класацията.

В Азия Филипините се подрежда на осмо място в общия международен показател. Като такава, тя е най-хубавият представител в Азия, вследствие на равенството сред половете в образованието, политиката и подобряването на равното заплаането. Страната е изпреварва с доста идващия най-хубав представител на континента - Лаос на 26-о място. Сингапур се подрежда на 67-мо място, а Китай е 103-та, на последно място в международен мащаб в опазването на здравето на дамите.

Политическото овластяване е мястото, където разликата сред половете остава най-голяма, съгласно констатациите. Съединени американски щати падна на 98-мо място по този знак, спад от 66-то място през 2006 година Все отново, в междинните избори предишния месец, които се състояха след събирането на данните от проучването, дамите завоюваха рекордни 102 места в Камарата на представителите, резултат от демократичната съпротива на президента Доналд Тръмп.

Напредъкът в политическото овластяване на Запад е леко намален, като разликата в броя на дамите и мъжете в Народното събрание в 22 западни страни е 41%. И въпреки всичко се усъвършенства в останалата част на света.

Предупреждение

Според отчета се появява нов бранш за дисбаланс на половете. Разликата в изкуствения разсъдък е три пъти по-голяма, в сравнение с в други браншове, съгласно разбор на WEF и LinkedIn. Жените с умения за ИИ е по-вероятон да бъдат наемани като анализатори на данни и осведомителни мениджъри, до момента в който мъжете са склонни да доближават по-доходоносни и висши позиции, като основни инженери и изпълнителни шефове.

Редица фактори би трябвало да се вземат поради тук, се споделя в отчета, в това число автоматизацията, засягаща работни места, които нормално се правят от дами и по-малко дами, които навлизат в области на претовареност с висок напредък, като осведомителните технологии.

" В ера, в която човешките умения стават все по-важни и допълват технологиите, светът не може да си разреши да се лиши от гения на дамите в браншове, в които геният към този момент е нищожен ", споделя Клаус Шваб, създател и изпълнителен ръководител на WEF.

В тази област Сингапур, Италия и Южна Африка надминаха другите. Жените съставляват 28% от работната мощ с умения в ИИ във всичките три страни, което е и най-високият % от 20 изследвани стопански системи през тази година, употребявайки данни на LinkedIn. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР