Добра новина от проф. Илко Гетов, представител на България в

...
Добра новина от проф. Илко Гетов, представител на България в
Коментари Харесай

Проф. Гетов ни зарадва. 27% колективен имунитет

Добра вест от проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската организация по медикаментите. В България към този момент имаме 27% групов имунитет. Той се образува от броя на хората, които са прекарали вируса, плюс тези, които се имунизират в този момент.

По негова информация приблизително в света 3 на 100 индивида са имунизирани. Има и страни като Израел, където са 89 на 100. От нашите съседи най-вече са имунизираните в Сърбия - съвсем 19 на 100. " Ние се приближаваме към 2.9 - междинното за света. Ако сметнем преболедувалите и имунизираните, ние сме постигнали 26-27% нужни от основаването на групов имунитет ", разясни Гетов.

" Мисля, че беше вярно решението за всеобща имунизация, поради настройките в популацията, само че за жалост фармацевтичната промишленост не е пресметнала потребностите ”, изясни Гетов.

Професорът даде и обяснение, дали може да използваме за имунизация съветската ваксина " Спутник V ". " В България може да се употребяват единствено позволените от Европейския съюз (ЕС) ваксини, доставени директни от производителя. Употребата на други ваксини е допустима, в случай че те са включени в листата на европейската организация. Чисто регулаторно няма по какъв начин да търсим ваксини от други страни ", сподели той.

" Що се отнася до Унгария, тя употребява национално позволение за съветската ваксина. Руската ваксина може да се ползва единствено на унгарска територия. В България са въведени условия на европейската организация за медикаментите и няма вид за солови акции ", добави професорът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР