До какво води автоматичното контролиране на пътната обстановка в София

...
До какво води автоматичното контролиране на пътната обстановка в София
Коментари Харесай

Защо се образуват тапи в празничния трафик?

До какво води автоматизираното управление на пътната конюнктура в София и какви са аргументите за това видя екип на Novini.bg.

Системите за надзор на светофарите за потока на транспортните средства имат благоприятни условия за дистанционно управление за отдалечено осъществяване на задания като наложително намигване, затваряне на кръстовища и евакуиране на графици.

Другото преимущество е, че имат опция за самодиагностика при положение на включване и работа. От всичко казано дотук се вижда, че този развой фактически може да ръководи както ръчно, по този начин и автоматизирано.

Екип на Novini.bg ревизира по една от главните артерии дали фактически е по този начин по правата кръговото до зала „ Арена-Армеец “ на 4-ти километър до караулката край село Лозен. Видимо първоначално трафикът е естествен, а в края става неосъществим.

Как се получава това?

От Пътна полиция ни осведомиха, че допреди въвеждането на системата за надзор на светофарите, до всеки основен за придвижването светофар е имало опция органите на реда сами и по тяхна преценка да изтласкват тапите.

Във видеото ще видите по какъв начин трафика на 4-ти километър си е естествен, а на кръстовището при Горубляне към този момент пътната лента е задръстена, само че за какво става по този начин? Просто тапата би трябвало да се изтегли от Пътна полиция на място и задръстването да се минимизира. Отделно за кръстовището край Горубляне масло в огъня налива и трафикът от комплексите " Младост " и " Дружба ".

Според органите на реда в случай че живущите там употребяват други възможности като Южната дъга, това би довело до намаляване на интензитета на бул. " Цариградско шосе.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР