До 2025 г. въздушни таксита ще се появят в много

...
До 2025 г. въздушни таксита ще се появят в много
Коментари Харесай

Въздушни таксита заместват автобуси

До 2025 година въздушни таксита ще се появят в доста градове по света, заяви Оливър Уокър-Джоунс, формален представител на компанията Lilium, която създава различни въздухоплавателни машини. Според специалиста в някои обитаеми места услугата ще бъде пусната даже по-рано. Има огромен интерес към нашия план от страна на градските управляващи, само че към момента не сме решили къде тъкмо ще стартираме да предоставяме услугите си, разкри експертът пред РИА Новости. Говорителят на компанията добави, че цената на " полетите ще бъде конкурентна спрямо пътуването благодарение на други транспортни средства през днешния ден на сходни дистанции. "

По-рано мюнхенската компания организира сполучливи проби на първообраз на въздушно такси, като устройството е оборудвано с 36 електрически реактивни мотора, позволяващи отвесно политане и кацане. Петместният автомобил, за разлика от дребните самолети, няма волан, опашка и витла. Прототипът може да форсира до 300 км/ч, а оптималният обсег е 300 км, прецизираха от Lilium.

Нашите въздушни таксита са изцяло електрически и не създават излъчвания на въглероден диоксид. При пускане създаденият звук е като от мотор на камион, само че той не се чува по време на полета, сподели още Уокър-Джоунс. Според него устройствата към този момент минават през разнообразни сертификации, управлението ще бъде проведено по подобен метод, че " да не основава спънки за постоянния въздушен трафик ".

Летящото такси, за разлика от хеликоптера, е по-икономично и по-евтино от позиция на производството. Предполага се, че в началото ще се ръководи от човек, само че по-късно ще бъдат създадени и безпилотни версии.

На процедура нашите устройства ще се трансфорат в опция не толкоз на такситата, а на междуградските рейсове. Нужно им е доста малко пространство. Всичко е доста на ниска цена спрямо друга инфраструктура, което разрешава планът да бъде осъществен освен в градските региони, само че и в дребните градове и в райони, където няма автобусни или железопътни услуги, изясни Уокър-Джоунс. И добави, че производството на летящите коли ще стартира в Германия и в този момент се водят договаряния къде тъкмо ще бъде локализирано.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР