Днешното заседание на Народното събрание ще е изцяло за парламентарен

...
Днешното заседание на Народното събрание ще е изцяло за парламентарен
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Министър Богданов подари букет червени рози на Нинова

Днешното съвещание на Народното събрание ще е напълно за парламентарен надзор.

На въпроси от народните представители дават отговор вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел, както и министрите в оставка Георги Гвоздейков, Богдан Богданов, Тодор Тагарев, Андрей Цеков, Атанас Славов, Галин Цоков, Христо Хинков и Кирил Вътев.

" Да сте щастливи, горди и уверени ". С тези думи откри днешното пленарно съвещание ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Приемете нашето самопризнание, че сте по-красивата и по-добрата половина от човешкия жанр, както и признателност. Честит празник, добави той.

Заседанието продължи с декларация от името на " ИТН ". Станислав Балабанов поздрави дамите в зала за красивия празник през днешния ден.

" Къде е прокуратурата, ще извърши ли инспекция за автомагистралите, в които има голям брой нарушавания. Вие желаете да превземете страната, господа ръководещи, желаете да продължавате да реформирате, с цел да живеем по-добре ли? Вие луди ли сте? Ще продължавате да крадете и да пътувате по една автомагистрала, тази на лъжата ", сподели Балабанов от трибуната на Народно събрание.

През 2018 година третият кабинет „ Борисов “ подписа контракти с близки до ГЕРБ компании за създаване на Автомагистрала „ Хемус “, след това парите изчезнаха, част от тях „ бяха изнасяни с чували “, прочете Станислав Балабанов. Тогава, по думите му, Бойко Рашков, който сега е част от ръководството с този, който собственоръчно арестува – Бойко Борисов, беше уверен, че с тези пари са се напълнили шкафчетата на Борисов.

„ През 2022 година Кирил Петков и Асен Василев, като част от служебния кабинет на президента Радев, остро жигосаха инхаус процедурите в пътното строителство. като „ нагла и брутална корупционна скица “. Днес на процедура и двамата ръководят, в случай че би трябвало да използваме тяхната изразителност, с бащата на тази корупционна скица “, напомни Балабанов.

През 2023 година „ Продължаваме промяната-Демократична България “ и техният министър на Министерство на регионалното развитие направиха тотална „ подигравка “ с доверието на хората, които са ги избрали, узаконявайки отначало корупционните инхаус процедури, които даже индексираха, т.е. взеха решение да заплащат от нашите пари още повече на тази корупционна скица, продължи депутатът. И в тази връзка попита къде са парите на българските гласоподаватели, по какъв начин е допустимо 5 години „ да се крадат по този непоносим метод нашите пари, по какъв начин за 8 месеца един камък не е изместен, къде са в този момент Асен Василев, Кирил Петков и Бойко Рашков, които да се изпаряват против корупцията, къде е прокуратурата, ще извърши ли инспекция “.

Балабанов напомни, че преди 8 месеца районният министър Андрей Цеков е декларирал, че контракти подписани през 2018г. и 2019 година, не могат да бъдат изпълнени в този момент при същите условия без индексация. Изборът, по думите на министър, е или да продължим бездействието по строителството на „ Хемус “ за 1 или 2 години, в случай че решим да започваме през цялото време, или да намерим метод тя да се случи. За да се случи, би трябвало да си свършим работата като изпълнителна власт, е декларирал Цеков, представен от Станислав Балабанов.

Осем месеца по-късно като депутат от Има Такъв Народ той е решил да попита министъра какво става с смяната, строи ли се „ Хемус “, къде са отишли над 1,4 млрд лева. По думите на Балабанов от формалния отговор излиза наяве, че на 6 от 9-те лота на Автомагистрала “Хемус “ няма никакво строителство.

Корнелия Нинова също означи празника на всички дами и попита министъра на стопанската система за дружество във Видин, което е застрашено от закриване и какво ще стане с всички тези служащи, които ще останат без работа. Също по този начин за качеството на българското мляко, което е застрашено, какво ще предприеме по отношение на Ел Би Булгарикум.

" Всичко това, което вършиме е съсипване на всичко българско, само че за какво вършиме това ", попита още тя.

Букет от червени рози получи лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от министъра на стопанската система Богдан Богданов.

Той пристигна в Народното събрание квалифициран във връзка 8 март, а по-късно отговори на въпрос на Нинова за проблеми в " Ел Би Булгарикум "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР